ΑΘΗΝΑ
07:01
|
05.05.2024
Επεσήμανε ότι οι σημερινές ουκρανικές αρχές τιμούν προσωπικότητες. όπως ο Στεπάν Μπαντέρα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, αποτελεί ντροπή για ολόκληρο τον εβραϊκό λαό, δήλωσε στη σημερινή του ομιλία ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, επισημαίνοντας ότι το Κίεβο κλείνει τα μάτια στη νεοναζιστική ιδεολογία.

Μιλώντας στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης (SPIEF 23), ο Ρώσος ηγέτης κλήθηκε να σχολιάσει την κριτική για τον δεδηλωμένο στόχο της Ρωσίας να «αποναζιστικοποιήσει» την Ουκρανία, καθώς δυτικοί σχολιαστές υποστηρίζουν ότι μια τέτοια φιλοδοξία είναι γελοία, επειδή ο ίδιος ο Ζελένσκι είναι Εβραίος.

Ο Πούτιν απάντησε, λέγοντας ότι οι φίλοι του στην εβραϊκή κοινότητα δεν συμμερίζονται αυτήν την άποψη: «Λένε ότι ο Ζελένσκι δεν είναι Εβραίος, είναι ντροπή για τον εβραϊκό λαό. Δεν αστειεύομαι, αυτό δεν είναι ειρωνεία».

Επεσήμανε το γεγονός ότι οι σημερινές ουκρανικές αρχές γιορτάζουν ανοιχτά ναζιστικές προσωπικότητες, κυρίως τους υποστηρικτές του Στεπάν Μπαντέρα, ενός Ουκρανού εθνικιστή που συνεργάστηκε με το Τρίτο Ράιχ κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Guerre en Ukraine : quatre questions sur Stepan Bandera, figure historique  présentée par la propagande russe comme le symbole de la "nazification" du  pays

Ο Ρώσος ηγέτης υπενθύμισε ότι από τα έξι εκατομμύρια Εβραίων που σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια του Ολοκαυτώματος, το 1,5 εκατομμύριο ήταν από την Ουκρανία, με τους Ουκρανούς εθνικιστές να συμμετέχουν σε μεγάλο βαθμό σε μαζικές εκτελέσεις.

Ωστόσο, κανείς δεν θέλει να ακούσει ότι ο Μπαντέρα είναι αντισημίτης, επειδή ο ίδιος ο Ζελένσκι είναι Εβραίος, είπε ο Πούτιν. «Αλλά με τις ενέργειές του παρέχει κάλυψη σε αυτά τα αποβράσματα», είπε ο Ρώσος ηγέτης.

Την Τρίτη, ο Πούτιν επέκρινε το ότι η κυβέρνηση του Κιέβου απομάκρυνε το προηγούμενο διάστημα τα αγάλματα του Βλαντίμιρ Λένιν από τις πλατείες για να τα αντικαταστήσει με αγάλματα του Μπαντέρα, τον οποίο χαρακτήρισε ως «κάθαρμα και φασίστα».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Σαντίκ Καν επανεξελέγη δήμαρχος του Λονδίνου για τρίτη θητεία

Κουτσούμπας: Το τέλος του Γολγοθά, η Ανάσταση, βρίσκεται στα δικά μας χέρια

Ανδρουλάκης: Την ελπίδα την φτιάχνουμε με τα υλικά που εμείς επιλέγουμε

Ιαπωνία: Απογοήτευση για τα σχόλια του Τζο Μπάιντεν περί ξενοφοβικών ασιατικών κρατών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα