ΑΘΗΝΑ
21:36
|
27.04.2024
Η αστυνομία και οι αρχές της Μινεάπολης παραβίασαν σαφείς διατάξεις του Συντάγματος, πριν και μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε υπερβολική βία και ρατσιστικές διακρίσεις σε βάρος Αφροαμερικανών και σε παραβίαση της πρώτης και τέταρτης Τροποποίησης του αμερικανικού συντάγματος προέβη η αστυνομία της Μινεάπολης. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε η έρευνα του ομοσπονδιακού υπουργείου Δικαιοσύνης μετά από προσπάθειες δύο ετών, με αφορμή τον μαρτυρικό θάνατο από κεφαλοκλείδωμα αστυνομικού του Τζορτζ Φλόιντ, το Μάιο του 2020.

Τα συμπεράσματα της έρευνας παρουσίασε απόψε ο Αμερικανός Δικαιοσύνης Μέρικ Γκάλαντ, επισημαίνοντας πως από τη δολοφονία του Φλόιντ ως σήμερα έγιναν κάποιες μικρές βελτιώσεις για την μείωση της αστυνομικής βίας και των διακρίσεων αλλά «παραμένει ακόμη πολλή δουλειά».

Στη συνέχεια ο Αμερικανός  υπουργός Δικαιοσύνης, Μέρικ Γκάλαντ, παρουσίασε 28 συστάσεις για τη βελτίωση των αστυνομικών υπηρεσιών προς τους πολίτες.

Merrick Garland Meeting With CNN, NY Times and Washington Post – The  Hollywood Reporter
Ο υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, Μέρικ Γκάλαντ

Στις 92 σελίδες της έκθεσης επισημαίνεται πως υπεύθυνη για ρατσιστική βία δεν είναι μόνον η αστυνομία αλλά και οι αρχές της πόλης της Μινεάπολης όχι μόνον κατά των Αφροαμερικανών αλλά και κατά των ανθρώπων με αναπηρίες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Γερμανία είναι χλιαρή στην ιδέα της Κίνας για διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream

Μια ταινία γυρισμένη στο διάστημα

Καμπότζη: Είκοσι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε έκρηξη σε βάση πυρομαχικών

Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το “πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα” ακρίβειας»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα