ΑΘΗΝΑ
15:19
|
04.05.2024
«Ελπίζουμε ότι θα έχουν την κοινή λογική να μην μπουν σε στρατιωτικές περιπέτειες, οι συνέπειες των οποίων μπορεί να είναι πολύ σοβαρές», τονίζει η Μόσχα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο ουκρανικός στρατός έχει αναπτύξει σημαντικές δυνάμεις κατά μήκος των συνόρων με τη Λευκορωσία, δήλωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών υπογραμμίζοντας ότι το Κίεβο προσπαθεί περιοδικά να δοκιμάσει την αμυντική ικανότητα της γειτονικής χώρας και καθησυχάζοντας για κάθε ενδεχόμενο.

«Οι πληροφορίες που έχουμε δείχνουν ότι ο ουκρανικός στρατός έχει όντως αναπτύξει σημαντικές δυνάμεις κατά μήκος των συνόρων Λευκορωσίας-Ουκρανίας, προσπαθώντας, με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο, περιοδικά να διερευνήσει την αμυντική ικανότητα της χώρας της Κοινοπολιτείας Ανεξάρτητων Κρατών», δήλωσε ο αρμόδιος Ρώσος αξιωματούχος του υπουργείου Εξωερικών, Αλεξέι Πόλτσουκ, σε συνέντευξή του στο ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS.

Υπενθύμισε δε, ότι από τον Οκτώβριο του 2022, πρόσθετες μονάδες της κοινής Περιφερειακής Ομάδας των δυνάμεων της ΚΑΚ, έχουν αναπτυχθεί στη Λευκορωσία για να ενισχύσουν την άμυνά της.

«Σκοπός τους είναι να λειτουργήσουν ως αποτρεπτικός παράγοντας έναντι κάθε πρόθεσης εισβολής και να ελαχιστοποιήσουν τους κινδύνους διείσδυσης από ομάδες δολιοφθοράς», τόνισε και επεσήμανε πως «τα ρωσικά και λευκορωσικά μέσα που είναι διαθέσιμα στην περιοχή επαρκούν για την απόκρουση της επιθετικότητας από το έδαφος της Ουκρανίας ή γειτονικών ΝΑΤΟϊκών χωρών».

«Ελπίζουμε ότι το καθεστώς του Κιέβου και οι δυτικοί επιμελητές τους θα έχουν την κοινή λογική να μην μπουν σε στρατιωτικές περιπέτειες, οι συνέπειες των οποίων μπορεί να είναι πολύ σοβαρές για αυτούς», κατέληξε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ρωσία: Η άσκηση Steadfast Defender είναι ένδειξη ότι το NATO ετοιμάζεται για σύγκρουση

Ιαπωνία: Απογοήτευση για τα σχόλια του Τζο Μπάιντεν περί ξενοφοβικών ασιατικών κρατών

Μπορέλ: Οι ΗΠΑ χάνουν την ηγεμονική θέση τους έναντι της Κίνας

Επίθεση σε αμερικανική βάση στην ανατολική Συρία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα