ΑΘΗΝΑ
23:59
|
28.09.2024
Η Ουκρανία έχει ανάγκη για εθνικούς ήρωες και αυτή η διαδικασία δεν μπορεί να σταματήσει, δήλωσε ο πρέσβης του Ισραήλ στο Κίεβο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Ισραήλ διαφωνεί με το ότι το Κίεβο τιμά τους δράστες του Ολοκαυτώματος ως εθνικούς ήρωες, αλλά αυτό δεν μπορεί να διακυβεύει την υποστήριξη του Ισραήλ προς την ουκρανική κυβέρνηση, είπε ο πρέσβης του Ισραήλ στην Ουκρανία, Μικαέλ Μπρόντσκι.

Ο Ισραηλινός διπλωμάτης αναφέρθηκε στο θέμα το Σάββατο σε μια συνέντευξη στο Iton TV. Ο Μπρόντσκι είπε ότι στο Ισραήλ η αντίληψη γύρω από πρόσωπα όπως οι Στέπαν Μπαντέρα, Ρόμαν Σούκεβιτς και Αντρέι Μέλνικ είναι πολύ διαφορετική από αυτήν στην Ουκρανία.

«Αυτοί οι άνθρωποι υποστήριξαν την ιδεολογία του ναζισμού. Ήθελαν να δουν την Ουκρανία χωρίς Εβραίους ως μέρος του αγώνα τους για ανεξαρτησία, καθώς και χωρίς Πολωνούς, κομμουνιστές και πιθανώς πολλούς άλλους», είπε.

Καθώς πολεμά τη Ρωσία, η Ουκρανία μπορεί να έχει ανάγκη για εθνικούς ήρωες, καθώς η κοινωνία της αναζητά μια εθνική ταυτότητα, ανέφερε ο πρεσβευτής. Το Ισραήλ διαφωνεί στο ότι αυτοί οι δράστες του Ολοκαυτώματος αξίζουν τις τιμές αυτές, αλλά δεν μπορεί να κάνει πολλά για αυτό, πρόσθεσε.

«Υπάρχουν δρόμοι με το όνομα του Μπαντέρα σε διάφορες πόλεις της Ουκρανίας, όπως και σε άλλες χώρες, όπως και στις ΗΠΑ», επεσήμανε ο Μπρόντσκι.

Τα τρία άτομα που κατονόμασε ο Ισραηλινός αξιωματούχος ήταν ανώτερα στελέχη της Οργάνωσης Ουκρανών Εθνικιστών (OUN). Η πολιτικοστρατιωτική οργάνωση συμμάχησε με τη ναζιστική Γερμανία με την ελπίδα να αξιοποιήσει τη στρατιωτική της εισβολή στην ΕΣΣΔ για να δημιουργήσει μια μονοεθνική, ανεξάρτητη Ουκρανία.

Οι μαχητές της OUN συμμετείχαν σε μαζικές δολοφονίες και άλλες φρικαλεότητες. Ο Σούκεβιτς υπηρέτησε ως αξιωματικός στο τάγμα Nachtigall, μια γερμανική στρατιωτική μονάδα που είχε Ουκρανούς στρατιώτες και έπαιξε βασικό ρόλο, στο «Πογκρόμ του Λβιβ», τις μεγάλες σφαγές Εβραίων στην πόλη Λβιβ το 1941.

«Πιστεύω ότι αυτή η διαδικασία δεν μπορεί να σταματήσει ρεαλιστικά», είπε ο Μπρόντσκι σχετικά με τη εξύμνηση των Ουκρανών συνεργατών των Ναζί. «Και δεν νομίζω ότι πρέπει να εξαρτήσουμε την υποστήριξή μας στην Ουκρανία, τη βοήθειά μας στην Ουκρανία από το να σταματήσει η Ουκρανία να μετονομάζει τους δρόμους της και να αποκαλεί [τους ηγέτες της OUN] ήρωες».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ενοποίηση των ενεργειακών συστημάτων Ρωσίας, Ιράν και Αζερμπαϊτζάν

Πιθανές προκλήσεις του ΝΑΤΟ στη Βαλτική: Μια ανάλυση των επερχόμενων ασκήσεων

Επίσημα νεκρός ο ηγέτης της Χεζμπολάχ-Ποιος ήταν ο Χασάν Νασράλα (upd)

Δηλώσεις Αλί Χαμενεΐ σχετικά με τις πρόσφατες ισραηλινές επιθέσεις στον Λίβανο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα