ΑΘΗΝΑ
08:17
|
02.05.2024
Το θέμα συζητήθηκε σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Γιοάβ Γκάλαντ με τον Γερμανό ομόλογό του .
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η κυβέρνηση του Ισραήλ επιδιώκει να εξασφαλίσει την τελική έγκριση των ΗΠΑ για την πώληση του ισραηλινοαμερικανικού συστήματος αντιαεροπορικής άμυνας Arrow 3 (IAI/Boeing) στις γερμανικές ένοπλες δυνάμεις, μετά την έγκριση της σύμβασης από τις δυο συναρμόδιες επιτροπές της Μπούντεσταγκ.

Το Arrow 3 κατασκευάστηκε από την Israel Aerospace Industries (IAI) και αναπτύχθηκε από κοινού με τις ΗΠΑ, επομένως απαιτείται έγκριση από την Ουάσιγκτον. 

Το θέμα της αγοράς, που θα κυμανθεί σε ύψος σχεδόν 4,3 δισ. ευρώ, συζητήθηκε σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Γιοάβ Γκάλαντ με τον Γερμανό ομόλογό του Μπόρις Πιστόριους, ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες του πρώτου χθες Κυριακή.

Η επιτροπή προϋπολογισμού στην κάτω βουλή του γερμανικού Κοινοβουλίου έδωσε το πράσινο φως την περασμένη Τετάρτη για μια αρχική πληρωμή 560 εκατομμυρίων ευρώ, ανέφεραν ΜΜΕ, επικαλούμενα μέλος της επιτροπής και άλλες πηγές, σηματοδοτώντας μια σημαντική ανάκαμψη για τη Γερμανία μετά από χρόνια ανεπαρκών επενδύσεων στις ένοπλες δυνάμεις της.

Η σύμβαση αναμένεται να χρηματοδοτηθεί από το ειδικό ταμείο 100 δισ. ευρώ που δημιούργησε η πρόσφατα η κυβέρνηση του καγκελάριου Όλαφ Σολτς για να εκσυγχρονιστεί το υλικό της Μπούντεσβερ, των ομοσπονδιακών ένοπλων δυνάμεων.

Το Βέλος 3 που αναμένεται να είναι επιχειρησιακό περί τα τέλη του 2025, με πρωτοβουλία της Γερμανίας, αναμένεται να αποτελέσει μέρος της αντιπυραυλικής άμυνας της Ευρώπης.

Το Ισραήλ διαβεβαιώνει πως πρόκειται για «το πιο προηγμένο» σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας μεγάλου βεληνεκούς σε όλο τον κόσμο, πως είναι ικανό να αναχαιτίζει επιθέσεις ακόμα και 100 χιλιόμετρα πάνω από την ατμόσφαιρα, στο διάστημα.

Συμπληρώνει δε, το σύστημα Σιδηρούς Θόλος, σχεδιασμένο για να αναχαιτίζει πυραύλους βραχύτερου βεληνεκούς, στο πλαίσιο του ισραηλινού μοντέλου ολοκληρωμένης αντιαεροπορικής άμυνας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Ισραήλ απειλεί με αντίποινα ενάντια της Παλαιστινιακής Αρχής λόγω Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου

Ενδοπαλαιστινιακές συνομιλίες συμφιλίωσης στο Πεκίνο

Συνάντηση Μπλίνκεν με το βασιλιά της Ιορδανίας για τη Γάζα

Φιλιππίνες και Κίνα σε νέα αντιπαράθεση για αμφισβητούμενο ύφαλο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα