ΑΘΗΝΑ
04:57
|
03.05.2024
Πιστά στην παράδοση των τελευταίων χρόνων, νεκρά ποντίκια έκαναν πάλι την εμφάνισή τους στον Θερμαϊκό Κόλπο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πιστά στην παράδοση των τελευταίων χρόνων, νεκρά ποντίκια έκαναν πάλι την εμφάνισή τους στον Θερμαϊκό Κόλπο, με τους Θεσσαλονικείς να ξυπνάνε για ακόμα μια φορά με ένα αποκρουστικό θέαμα, εκτός από τη φριχτή μυρωδιά που πλανάται ανά ώρες στην πόλη και προέρχεται από την ταλαιπωρημένη θάλασσα.

Αποτελεί ερώτημα, όμως, εάν το φαινόμενο αυτό θα πρέπει να εγείρει προβληματισμό στην τοπική κοινωνία. Μέχρι στιγμής, οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι τα ποντίκια ξεβράστηκαν στον Θερμαϊκό λόγω των πρόσφατων ισχυρών βροχοπτώσεων.

Παράλληλα, στις αρχές του μήνα εντοπίστηκε μια πράσινη βλέννα να επιπλέει στα νερά του Θερμαϊκού, σε συνδυασμό με παντόφλες, κομμάτια πλαστικού, κουβάδες και άδεια μπουκάλια που είναι πεταμένα στη θάλασσα, συμπληρώνοντας έτσι ένα ελκυστικό μωσαϊκό ομορφιάς για τους τουρίστες και τους ντόπιους.

Ωστόσο, οι επιστήμονες αποδίδουν την εμφάνιση αυτού του φαινομένου που έχει παρουσιαστεί και τα προηγούμενα χρόνια στον ευτροφισμό, στην αύξηση δηλαδή του φυτοπλαγκτού στα νερά του Θερμαϊκού εξαιτίας της νηνεμίας και της αύξησης της θερμοκρασίας, ενώ τονίζουν πως το φαινόμενο παρουσιάζεται συνήθως σε κλειστούς κόλπους όπως ο Θερμαϊκός.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εκστρατεία με επικεφαλής την Χάλι Μπέρι με στόχο νομοσχέδιο για την εμμηνόπαυση

Το αναστάσιμο μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας, Αναστάσιου

Νεκρός στην Θεσσαλονίκη βρέθηκε ο 43χρονος αγνοούμενος από την Ημαθία

Μπλακάουτ (ξανά…) στην Κένυα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα