ΑΘΗΝΑ
21:40
|
09.05.2024
Οι ελληνικές κυβερνήσεις αποδέχονται «τον ρόλο του 'χωροφύλακα' της Ε.Ε. και μετατρέπουν τη χώρα σε αποθήκη ψυχών», καταγγέλλει ο γγ του ΚΚΕ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Τιμάμε τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων κάτω από την τραγική σκιά του πολύνεκρου ναυαγίου ανοιχτά της Πύλου, ενός ακόμα προδιαγεγραμμένου εγκλήματος και απαιτούμε τη διαλεύκανση όλων των πραγματικών συνθηκών για την τραγωδία», αναφέρει σε δήλωσή του ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων.

110 εκατομμύρια έφτασαν να είναι οι ξεριζωμένοι, ανάμεσά τους εκατομμύρια παιδιά. Πάνω από τους μισούς προέρχονται μόνο από τη Συρία, το Αφγανιστάν και την Ουκρανία», τονίζει ο γγ του ΚΚΕ και προσθέτει ότι «αποδεικνύεται το πελώριο ψέμα των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, ότι μετά από τις ανατροπές του σοσιαλισμού θα επικρατούσε ο κόσμος της ειρήνης και της ασφάλειας. Είναι οι ίδιοι σήμερα, ΝΑΤΟ, ΕΕ και αστικές κυβερνήσεις, που εξαπολύουν τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και εφαρμόζουν μια βάρβαρη πολιτική σε βάρος των ξεριζωμένων.

Ο κ. Κουτσούμπας δεν παραλείπει να αναφερθεί και στις τεράστιες, όπως τονίζει, ευθύνες των ελληνικών κυβερνήσεων που εμπλέκουν την πατρίδα μας «στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, αποδεχόμενες τον ρόλο του ‘χωροφύλακα’ της Ε.Ε. και μετατρέπουν τη χώρα σε αποθήκη ψυχών».

Τέλος, το ΚΚΕ, «εκφράζει την αλληλεγγύη του σε όλους τους ξεριζωμένους που βρίσκονται στη χώρα μας και διεκδικεί την προστασία όλων των δικαιωμάτων τους. Πρωτοστατούμε στην πάλη ενάντια στην εμπλοκή της χώρας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, για να σταματήσει η πολιτική της καταστολής και του εγκλωβισμού σε βάρος των προσφύγων. Παλεύουμε για την πραγματική διέξοδο και την ελπιδοφόρα προοπτική για τους λαούς, για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, κρίσεις, πολέμους και ξεριζωμό», τονίζει ο κ. Κουτσούμπας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

12 τραγούδια για την Παλαιστίνη

Το μήνυμα για τερματισμό του πολέμου στη Γάζα και λευτεριά στην Παλαιστίνη προσπαθούν να περάσουν μέσα από τη μουσική 12 γνωστοί καλλιτέχνες.
ΣΥΝΑΦΗ

Αντιδρά το ΚΚΕ στη φιέστα Μητσοτάκη στο νοσοκομείο Αττικόν

Panama Papers: Πέθανε ο βασικός κατηγορούμενος Ραμόν Φονσέκα

Σχέδια κλιμάκωσης των επιθέσεων κατά του Ισραήλ καταστρώνουν οι Χούθι

Κακλαμάνης: Δύσκολο το 33% στις ευρωεκλογές που στοχεύει ο Μητσοτάκης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα