ΑΘΗΝΑ
21:00
|
15.05.2024
Ακόμα μία σορό περισυνέλεξε το Λιμενικό. Στους 81 ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Προθεσμία 24 ωρών για να απολογηθούν σήμερα Τρίτη 20/6 έλαβαν χθες τα εννέα άτομα που έχουν συλληφθεί ως διακινητές για την υπόθεση της ναυτικής τραγωδίας στην Πύλο με θύματα δεκάδες μετανάστες, καθώς οι συνήγοροί τους ζήτησαν να ενημερωθούν για το σύνολο της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί.

Σύμφωνα με δηλώσεις ενός εκ των συνηγόρων ο εντολέας του αρνείται τις κατηγορίες που τον βαρύνουν και υποστηρίζει ότι είναι αθώος, ότι δεν είχε καμία συμμετοχή ή συνεισφορά στη μεταφορά των ατόμων και ότι είναι κι αυτός ένας από τους μετανάστες που πλήρωσαν όπως και οι υπόλοιποι.

Οι εννέα Αιγύπτιοι, ηλικίας από 20 έως 40 ετών που είναι αντιμέτωποι με βαρύτατες κατηγορίες της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, πρόκλησης ναυαγίου από αμέλεια και έκθεση ζωής σε κίνδυνο κρατούνται στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας και θα οδηγηθούν εκ νέου σήμερα στις 10 το πρωί ενώπιον των δικαστικών αρχών.

Ακόμα μία σορό περισυνέλεξε το Λιμενικό Σώμα

Στους 81 ανήλθε ο αριθμός των σορών που έχουν ανασυρθεί έως αυτή τη στιγμή, καθώς αργά το απόγευμα της Δευτέρας πλοίο ανοικτής θαλάσσης του Λιμενικού, περισυνέλεξε ακόμα μία σορό και τη μετέφερε στο λιμάνι της Καλαμάτας, όπου νωρίτερα είχαν μεταφερθεί άλλοι δύο.   

Οι έρευνες στο σημείο της ναυτικής τραγωδίας συνεχίζονται από πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του Λιμενικού, από μία φρεγάτα του πολεμικού ναυτικού, τρία παραπλέοντα πλοία, ενώ επιχειρεί ένα ελικόπτερο και ένα αεροσκάφος του Λιμενικού.

Σημειώνεται ότι έως τώρα, από την επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος έχουν διασωθεί 104 άτομα που έχουν μεταφερθεί στη Μαλακάσα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σε κρίσιμη κατάσταση ο Φίτσο μετά την πολιιτκή δολοφονική απόπειρα

Νεκρό βρέφος στη Βραυρώνα: Βρέθηκαν προθανάτια και μεταθανάτια χτυπήματα

Σφοδρός επικριτής του Σλοβάκου πρωθυπουργού ο 71χρονος δράστης

Χιλιάδες Καναδοί εγκαταλείπουν τα σπίτια τους λόγω πυρκαγιών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα