ΑΘΗΝΑ
11:39
|
06.05.2024
Το Ελληνικό Τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας καλεί να υπογράψετε έκκληση, ζητώντας από τις ελληνικές αρχές το άνοιγμα ασφαλών και νόμιμων περασμάτων προς την Ευρώπη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Ελληνικό Τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας καλεί να στηρίξετε τη νέα εκστρατεία του, υπογράφοντας έκκληση και ζητώντας από τις ελληνικές αρχές να διασφαλίσουν το άνοιγμα ασφαλών και νόμιμων περασμάτων προς την Ευρώπη.

Διαβάστε αναλυτικά:

Το τραγικό ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου, με εκατοντάδες ανθρώπους να συνεχίζουν να αγνοούνται και με περισσότερους από 78 ανθρώπους, να έχουν ανασυρθεί νεκροί, είναι το τελευταίο σε μια μακρά αλυσίδα παρόμοιων ναυαγίων στην Ελλάδα και την Ευρώπη.  

Πρόκειται για τραγωδία αδιανόητων διαστάσεων που θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί πλήρως εάν οι Ευρωπαίοι πολιτικοί είχαν κατοχυρώσει την ύπαρξη ασφαλών και νόμιμων περασμάτων για την άφιξη των ανθρώπων στην Ευρώπη. 

Τέτοια περάσματα είναι ο μόνος τρόπος για να αποφεύγονται αυτές οι τόσο συχνές τραγωδίες. 

Ωστόσο, ενώ τα ναυάγια συνεχίζονται, οι κυβερνήσεις και τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα συνεχίζουν να μεταθέτουν την ευθύνη και να εφαρμόζουν μέτρα που όχι μόνο αποδεικνύονται αναποτελεσματικά αλλά στην πραγματικότητα είναι επιβλαβή.  

Το νέο Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο, στο οποίο συμφώνησαν τα κράτη-μέλη της Ε.Ε. στις αρχές Ιουνίου, κινδυνεύει να υποβαθμίσει τα πρότυπα προστασίας επιμένοντας σε πολιτικές εξωτερίκευσης και όχι στην προστασία των δικαιωμάτων. Την ίδια στιγμή, στην Ελλάδα, οι παράνομες και συχνά βίαιες πρακτικές των επαναπροωθήσεων παραμένουν ντε φάκτο συνοριακή πολιτική της χώρας. 

Η απουσία διαύλων πρόσβασης και της δυνατότητας αναζήτησης ασύλου με νόμιμο και ασφαλή τρόπο δεν αφήνει άλλη επιλογή στους ανθρώπους που πασχίζουν να ξεφύγουν από απειλητικές για τη ζωή τους συνθήκες από το να μετακινούνται μέσω εξαιρετικά επικίνδυνων διαδρομών. 

Το Ελληνικό Τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας σάς καλεί να στηρίξετε τη νέα εκστρατεία του, υπογράφοντας την έκκληση και ζητώντας από τις ελληνικές αρχές να διασφαλίσουν το άνοιγμα ασφαλών και νόμιμων περασμάτων προς την Ευρώπη και να πιέσουν γι’ αυτό και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, καθώς και να προχωρήσουν στη διεξαγωγή έγκαιρης και αμερόληπτης έρευνας για το τι συνέβη και προκάλεσε το τραγικό ναυάγιο έξω από τις ακτές της Πύλου. 

Υπογράψτε την έκκληση εδώ

Για περισσότερες λεπτομέρειες, διαβάστε εδώ

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το Γραφείο Τύπου του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας: 2103600628 και [email protected]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΗΠΑ: Σχεδόν 2.500 συλλήψεις σε διαδηλώσεις υπέρ των Παλαιστινίων σε κολέγια και πανεπιστήμια

Εκλογές στο Τσαντ, οι πρώτες του Σαχέλ μετά το κύμα πραξικοπημάτων

Πώς θα κινηθούν σήμερα τα ΜΜΜ

Μεξικό: Αναγνωρίστηκαν τα πτώματα του Αμερικανού και των δυο Αυστραλών τουριστών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα