ΑΘΗΝΑ
11:36
|
18.05.2024
Και ο Πολωνός εισαγγελέας ζητά από τους Έλληνες ανακριτές να δώσουν στην Πολωνία, όλα τα στοιχεία της δολοφονίας της 27χρονης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συγκλονισμένη είναι η ελληνική κοινή γνώμη από την τραγική κατάληξη, που είχε η υπόθεση εξαφάνισης της 27χρονης Αναστάζια από την Πολωνία, η οποία εντοπίστηκε νεκρή, περίπου ένα χιλιόμετρο από το σπίτι του 32χρονου από το Μπαγκλαντές, ο οποίος ήταν ο τελευταίος άνθρωπος με τον οποίο είχε συναντηθεί σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες.

Εχθές το απόγευμα, ολοκληρώθηκε ενώπιον του ανακριτή η απολογία του 32χρονου δράστη από το Μπαγκλαντές, βασικού υπόπτου της υπόθεσης, ο οποίος έχει συλληφθεί και κατηγορείται για αρπαγή και για γενετήσια πράξη με άτομο ανίκανο προς αντίσταση. Ο ίδιος πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη Τετάρτη, ενώ με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, δεν έχει αλλάξει η κατηγορία σε κάποιο βαρύτερο αδίκημα ή κακούργημα.

Πολωνός πρωθυπουργός

Την ίδια στιγμή πολιτικές διαστάσεις έχει λάβει η υπόθεση, αφού με ανάρτησή του στο Twitter, ο Πολωνός πρωθυπουργόςΜατέους Μοραβιέτσκι ζήτησε να εκδοθεί ο δράστης στην Πολωνία και να βρεθεί ενώπιον πολωνικού δικαστηρίου, για να λάβει την υψηλότερη δυνατή ποινή.

Βέβαια, να σημειωθεί πως με τον τρόπο αυτό επιχειρεί να παρέμβει στο έργο της ελληνικής δικαιοσύνης, εξ ου και στα σχόλια κάτω από την ανάρτησή του δέχεται σφοδρή κριτική, με πολλούς να τον κατηγορούν για «πολιτικά παιχνίδια» πάνω σε μια τραγωδία και πως «βιάζεται» να βρει ενόχους στην όλη υπόθεση. Τονίζεται, δε, πως ακόμη δεν υπάρχει κάποιος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 27χρονης, με τον Πολωνό πρωθυπουργό να αναφέρεται γενικά και αυθαίρετα σε «ύποπτο».

«Είμαι συγκλονισμένος από την άγρια δολοφονία της 27χρονης Αναστάζια. Ο δράστης πρέπει να αντιμετωπίσει πολύ σοβαρές συνέπειες. Ως εκ τούτου, θα ζητήσουμε από την Ελλάδα να εκδώσει τον ύποπτο να σταθεί ενώπιον πολωνικού δικαστηρίου και να λάβει την υψηλότερη δυνατή ποινή», έγραψε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, έρευνα για την υπόθεση δολοφονίας της 27χρονης διατάχθηκε από τον Πολωνό γενικό εισαγγελέα, με τον ίδιο να αναφέρει, πως οι εισαγγελείς της χώρας θα ζητήσουν άμεσα στοιχεία από τους Έλληνες ανακριτές.

«Σε σχέση με τη δολοφονία μιας 27χρονης Πολωνής στην Ελλάδα, διέταξα έρευνα. Την υπόθεση θα χειριστεί η Επαρχιακή Εισαγγελία στο Βρότσλαβ. Οι εισαγγελείς θα ζητήσουν άμεσα στοιχεία από τους Έλληνες ανακριτές», έκανε γνωστό μέσω Twitter, ο Πολωνός γενικός Εισαγγελέας, Ζμπίγκνιεβ Ζιόμπρο.

Στο κάδρο των ερευνών και δεύτερο πρόσωπο

Στο κάδρο των ερευνών μπαίνει και ο Πακιστανός συγκάτοικος του υπόπτου που απολογείται, ο οποίος επίσης φαίνεται να έχει πέσει σε αντιφάσεις. Άλλωστε, μόνο δύο τρόποι υπάρχουν για να μπόρεσε το σώμα της άτυχης κοπέλας να βρεθεί εκεί που εντοπίστηκε. Είτε να έγιναν όλα στο συγκεκριμένο σημείο, είτε προφανώς με την βοήθεια κάποιου, να μεταφέρθηκε το πτώμα της από το σπίτι των δύο αλλοδαπών στον βάλτο.

Υπάρχει δε, βιντεοληπτικό υλικό που δείχνει τον συλληφθέντα με την κοπέλα να πηγαίνουν στο σπίτι του, μετά το μίνι μάρκετ στις 9 το βράδυ της Δευτέρας, δεν υπάρχει όμως υλικό που να τους δείχνει να φεύγουν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αυτοκτόνησε ο πληροφοριοδότης της Boeing σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα

Νέες πλημμύρες προκαλούν χάος στο Αφγανιστάν: Νεκροί και καταστροφές

Μέξικο: Νεκρός υποψήφιος δήμαρχος και άλλοι 5 σε προεκλογική εκδήλωση

Χεζμπολάχ: Αναβάθμιση των οπλικών συστημάτων στην σύγκρουση με Ισραήλ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα