ΑΘΗΝΑ
12:58
|
30.04.2024
Η υπόθεση θεωρείται σίγουρο πως θα αξιοποιηθεί ξανά από πολιτικούς αντιπάλους του Προέδρου Μπάιντεν με πρώτο τον Ντόναλντ Τραμπ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε συμφωνία με το ομοσπονδιακό υπουργείο Δικαιοσύνης φαίνεται πως κατέληξε ο 52χρονος δευτερότοκος γιος του Προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, Χάντερ Μπάιντεν.

Σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ, αναμένεται να δηλώσει ένοχος για δύο κατηγορίες πλημμελημάτων σχετικά με τη μη έγκαιρη καταβολή φόρων ύψους άνω των 100.000 δολαρίων το 2017 και το 2018 για εισοδήματα ύψους άνω του 1,5 εκατομμυρίου δολαρίων, ώστε να γλιτώσει πιθανή 10ετή ποινή φυλάκισης για άλλη κατηγορία που αφορά την παράνομη κατοχή ενός όπλου τύπου Colt Cobra 38 Special, ως χρήστης ναρκωτικών ουσιών.

Στις ΗΠΑ οι τοξικομανείς απαγορεύεται να έχουν άδεια κατοχής όπλου και η παραβίαση αυτού του νόμου επισείει ακόμα και ποινή κάθειρξης 10 ετών.

Η πιθανή αυτή συμφωνία αναμένεται να ισχύσει εφόσον ο Χάντερ Μπάιντεν τηρήσει τους όρους που θα του επιβάλλουν οι αρμόδιες αρχές.  

Ο Χάντερ Μπάιντεν είχε παραδεχθεί κατά το παρελθόν πως ήταν τοξικομανής μετά το θάνατο του μεγαλύτερου αδελφού του Μπο Μπάιντεν από καρκίνο το 2015.

Η υπόθεση θεωρείται σίγουρο πως θα αξιοποιηθεί περαιτέρω από Ρεπουμπλικάνους πολιτικούς αντιπάλους του Προέδρου Μπάιντεν με πρώτο τον προκάτοχό του, Ντόναλντ Τραμπ, που θεωρεί πως η υπόθεση αφορά άμεσα φαινόμενα διαφθοράς του άμεσου οικογενειακού περιβάλλοντος στον Λευκό Οίκο.

Απόψε, λίγο μετά τις πληροφορίες περί συμφωνίας του Χάντερ Μπάιντεν με τις ομοσπονδιακές αρχές, ο Λευκός Οίκος εξέδωσε ανακοίνωση  στην οποία αναφέρεται πως ο Πρόεδρος και η σύζυγός του, Τζιλ, «στηρίζουν το γιο τους καθώς συνεχίζει να ξανακτίσει τη ζωή του».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εισβολή της αστυνομίας στο πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια-Χημικά και βία κατά διαδηλωτών

Προς την Κίνα ή όχι;-Πρωθυπουργός με μυστική ψηφοφορία στα Νησιά Σολομώντα

Θεσσαλονίκη: 12χρονος απείλησε με μαχαίρι συμμαθητή του 

Χανιά: Εργατικό ατύχημα στην αποκομιδή απορριμμάτων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα