ΑΘΗΝΑ
21:58
|
12.05.2024
Νεκροί και οι πέντε επιβαίνοντες στο βαθυσκάφος. Τα συντρίμμια κρίθηκαν «συνεπή με μια καταστροφική απώλεια του θαλάμου πίεσης».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νεκροί και οι πέντε επιβαίνοντες του υποβρυχίου Titan της εταιρίας  OceanGate ανακοίνωσε απόψε εκπρόσωπος της αμερικανικής ακτοφυλακής σε συνέντευξη Τύπου.

«Ειδοποιήσαμε αμέσως τις οικογένειες εκ μέρους της Ακτοφυλακής των Ηνωμένων Πολιτειών και ολόκληρης της ενοποιημένης διοίκησης. Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στις οικογένειες» τόνισε ο επικεφαλής της επιχείρησης αναζήτησης της αμερικανικής ακτοφυλακής για το υποβρύχιο αντιναύαρχος Τζον Μάουτζερ.

Όπως ανέφερε, το ρομποτικό σκάφος από το πλοίο Horizon Arctic ανακάλυψε σήμερα το απόγευμα τον ουραίο κώνο του υποβρυχίου του Titan περίπου 1.600 πόδια από την πλώρη του Τιτανικού στον πυθμένα της θάλασσας. Πρόσθεσε δε πως τα συντρίμμια είναι «συνεπή με μια καταστροφική απώλεια του θαλάμου πίεσης».

Ο Μάτουτζερ εξέφρασε επίσης βαθιά ευγνωμοσύνη «για το πλήρες φάσμα της διεθνούς βοήθειας που παρασχέθηκε» προκειμένου να διαλευκανθεί η υπόθεση.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γεωργία: Προς έγκριση το νομοσχέδιο για «ξένους πράκτορες» παρά τις αντιδράσεις

Μεγάλη πυρκαγιά στον Δυτικό Καναδά ωθεί χιλιάδες κατοίκους να εκκενώσουν

Και όμως, έχουμε δύναμη μεγαλύτερη από όση νομίζουμε

Στους 143 οι νεκροι από τις πλημμύρες στη Βραζιλία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα