ΑΘΗΝΑ
07:01
|
20.05.2024
Δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί το εάν η κατάρρευση της γέφυρας προκάλεσε τον εκτροχιασμό ή αν συνέβη το αντίστροφο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τρένο που μετέφερε επικίνδυνα υλικά εκτροχιάστηκε το Σάββατο στην πολιτεία Μοντάνα των ΗΠΑ, με πολλά από τα βαγόνια του να καταλήγουν να πέφτουν στο νερό. Η υπεύθυνη εταιρεία, Montana Rail Link, ανακοίνωσε ότι δεν υπήρξαν τραυματισμοί.

Δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί το εάν η κατάρρευση της γέφυρας προκάλεσε τον εκτροχιασμό ή αν συνέβη το αντίστροφο.

Το Τμήμα Καταστροφών και Έκτακτης Ανάγκης της κομητείας Στιλγουότερ είπε ότι το περιστατικό συνέβη περίπου στις 6 το πρωί τοπική ώρα σε μια γέφυρα πάνω από τον ποταμό Γέλοουστόουν, η οποία κατέρρευσε. Συνολικά, τρία βαγόνια που περιείχαν καυτή άσφαλτο και τέσσερα βαγόνια που μετέφεραν λιωμένο θείο έπεσαν στο νερό, πρόσθεσε.

Έως και οκτώ βαγόνια εκτροχιάστηκαν, δήλωσε ο αρχηγός της πυροσβεστικής, Ριτς Κάουγκερ.

Παράλληλα, η Montana Rail Link παραδέχτηκε ότι το τρένο έφερε και δύο βαγόνια με υδροθειικό νάτριο, μια εξαιρετικά διαβρωτική ουσία, αλλά δήλωσε ότι τα δύο αυτά βαγόνια δεν ήρθαν σε επαφή με το ποτάμι.

Οι μονάδες επεξεργασίας νερού στην κομητεία Γέλοουστοουν συνέχισαν να λειτουργούν κανονικά καθώς οι αξιωματούχοι παρακολουθούσαν τον ποταμό για τυχόν σημάδια μόλυνσης, δήλωσε η διοίκηση της κομητείας.

«Αυτή τη στιγμή δεν έχουν αναφερθεί αρνητικές επιπτώσεις στην κομητεία Γέλοουστόουν», ανέφερε.

Παράλληλα, ωστόσο, με τις καθησυχαστικές δηλώσεις, οι τοπικές αρχές ζήτησαν από τους κατοίκους να αποθηκεύσουν νερό, δηλώνοντας ότι οι εγκαταστάσεις επεξεργασίας νερού «έχουν θεσπίσει μέτρα έκτακτης προστασίας… λόγω πιθανής διαρροής επικίνδυνων υλικών».

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν καταγράψει φέτος πολλούς εκτροχιασμούς εμπορικών αμαξοστοιχιών, οι οποίοι μάλιστα συχνά συνδέονται με τη διαρροή επικίνδυνων για τον άνθρωπο και το περιβάλλον υλικών.

Μόνο μέσα στον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο του 2023 εκτροχιάστηκαν τουλάχιστον δέκα εμπορικά τρένα.

Στις 3 Φεβρουαρίου ένα τρένο που μετέφερε τοξικά χημικά εκτροχιάστηκε στην Ανατολική Παλαιστίνη του Οχάιο, προκαλώντας περιβαλλοντική καταστροφή, της οποίας το εύρος των διαστάσεων έχει γίνει αντικείμενο αντιπαράθεσης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο καιρός σήμερα: Ζέστη και σκόνη

Τα μάθατε; Ο Φίτσο φταίει που τον πυροβόλησαν!

Νεκρός ο πρόεδρος του Ιράν Εμπραχίμ Ραϊσί

Θρίλερ στο Ιράν: Αναγκαστική προσγείωση για τον Πρόεδρο κοντά στα σύνορα με το Αζερμπαϊτζάν (upd)

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα