ΑΘΗΝΑ
19:43
|
04.05.2024
Αεροσκάφος που συνδέεται με τον Πριγκόζιν προσγειώθηκε σήμερα το πρωί στην Λευκορωσία, αναφέρουν δυτικά μέσα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στην ανακοίνωση πως περατώθηκε η ποινική υπόθεση για ένοπλη εξέγερση κατά της μισθοφορικής ομάδας Wagner, προχώρησαν σήμερα οι υπηρεσίες Πληροφοριών και Ασφαλείας της Ρωσίας (FSB).

Όπως αναφέρει το RIA Novosti, σε σχετική ανακοίνωση της FSB αναφέρεται ότι «κατά τη διερεύνηση της ποινικής υπόθεσης σχετικά με το γεγονός της ένοπλης εξέγερσης, διαπιστώθηκε ότι στις 24 Ιουνίου οι συμμετέχοντες σταμάτησαν κάθε ενέργεια που στόχευε στην διάπραξη εγκλήματος» και τερμάτισαν την υπόθεση.

Είχε προηγηθεί το χθεσινοβραδινό διάγγελμα του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, στην διάρκεια του οποίου εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τους διοικητές και τους στρατιώτες της Wagner που επέλεξαν να αποτρέψουν την αιματοχυσία και διαβεβαίωσε ότι μπορούν να αποστρατευτούν ειρηνικά, να υπηρετήσουν υπό τις εντολές του υπουργείου άμυνας ή να μεταβούν με ασφάλεια στην Λευκορωσία.

Εντωμεταξύ δυτικά μέσα αναφέρουν ότι ο επικεφαλής της Wagner Γιεβγκένι Πριγκόζιν που χθες, στις πρώτες του δηλώσεις μετά το ξέσπασμα της κρίσης υποστήριξε  πως η ανταρσία του δεν είχε πρόθεση να ανατρέψει την εξουσία στο Κρεμλίνο, θεωρείται πιθανό να βρίσκεται ήδη στην Λευκορωσία, η οποία, σε συμφωνία με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, μεσολάβησε για να σταματήσει η κίνηση των μισθοφόρων προς τη Μόσχα και του έδωσε προσωπικά άσυλο, ώστε να αποκλιμακωθεί η κατάσταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλούνται, αεροσκάφος Embraer Legacy 600, που φέρεται να συνδέεται με την ομάδα Wagner, πέταξε νωρίς σήμερα το πρωί από περιοχή στα νότια της Ρωσίας προς την Λευκορωσία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Boeing mafia;

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως είναι σύμπτωση ο δεύτερος θάνατος πληροφοριοδότη της Boeing.
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Σαντίκ Καν επανεξελέγη δήμαρχος του Λονδίνου για τρίτη θητεία

Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε «πλήρη πείνα», λέει η επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ

Η 15η Σύνοδος Κορυφής του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας ξεκινά στη Γκάμπια

Κουτσούμπας: Το τέλος του Γολγοθά, η Ανάσταση, βρίσκεται στα δικά μας χέρια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα