ΑΘΗΝΑ
18:50
|
21.04.2024
«Στο εγγύς μέλλον, είναι απίθανο η κεντρική τράπεζα να είναι σε θέση να δηλώσει με βεβαιότητα πως τα επιτόκια έχουν φθάσει στο υψηλότερο σημείο τους»
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) «θα συνεχίσει» τις αύξησεις των επιτοκίων της στη σύνοδο που θα πραγματοποιήσει τον Ιούλιο για τη νομισματική πολιτική της, ώστε να καταπολεμήσει τον πληθωρισμό στην ευρωζώνη, δήλωσε σήμερα η πρόεδρός της Κριστίν Λαγκάρντ.

Στα μέσα του Ιουνίου, η ΕΚΤ αύξησε για όγδοη συνεχόμενη φορά τα βασικά της επιτόκια κατά 0,25 μονάδες, διαμορφώνοντάς τα έτσι στο 5%. Η τελευταία αύξηση των επιτοκίων αντανακλούσε εν μέρει και την διάψευση των προσδοκιών της ΕΚΤ για ταχύτερη μείωση του πληθωρισμού.

Η φύση του πληθωρισμού στην ευρωζώνη αλλάζει και τα επιτόκια θα πρέπει να είναι ψηλότερα για περισσότερο από όσο αναμενόταν προηγουμένως, υσποστήριξε σήμερα η επικεφαλής της ΕΚΤ.

«Η δουλειά μας δεν έχει τελειώσει. Αν δεν υπάρξει κάποια σημαντική αλλαγή στις προοπτικές μας, θα συνεχίσουμε τον Ιούλιο την αύξηση των επιτοκίων», δήλωσε η Λαγκάρντ με την ευκαιρία ενός φόρουμ της ΕΚΤ στη Σίντρα της Πορτογαλίας. «Στο εγγύς μέλλον, είναι απίθανο η κεντρική τράπεζα να είναι σε θέση να δηλώσει με βεβαιότητα πως τα επιτόκια έχουν φθάσει στο υψηλότερο σημείο τους», πρόσθεσε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Χαρδαλιάς για Γενοκτονία Αρμενίων: «Έγκλημα που δεν πρέπει να ξεχαστεί»

Βουλευτικές εκλογές στις Μαλδίβες εν μέσω αντιπαλότητας Ινδίας-Κίνας

Μητσοτάκης: Να προστατέψουμε τη Δημοκρατίας από τους νέους εχθρούς της

ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ για την μαύρη επέτειο της 21ης Απριλίου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα