ΑΘΗΝΑ
13:59
|
03.05.2024
Οι δύο ηγέτες «επαναβεβαίωσαν την αταλάντευτη υποστήριξή τους στην Ουκρανία», σύμφωνα με την ανακοίνωση.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν προσκάλεσε κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνδιάλεξης την πρωθυπουργό της Ιταλίας Τζόρτζα Μελόνι να επισκεφθεί τον Λευκό Οίκο τον Ιούλιο, ανακοίνωσε χθες Δευτέρα η αμερικανική προεδρία, αναφέροντας πως οι δύο ηγέτες συζήτησαν κυρίως τα πρόσφατα γεγονότα στη Ρωσία.

«Ο πρόεδρος Μπάιντεν προσκάλεσε την πρωθυπουργό Μελόνι να επισκεφθεί τον Λευκό Οίκο τον Ιούλιο», σύμφωνα με το δελτίο Τύπου, που δεν διευκρινίζει αν η επικεφαλής της κυβέρνησης στη Ρώμη αποδέχθηκε την πρόσκληση.

Ο Δημοκρατικός πρόεδρος συνομίλησε με την ακροδεξιά πρωθυπουργό «στο πλαίσιο του στενού συντονισμού με συμμάχους και εταίρους κλειδιά μετά τα πρόσφατα γεγονότα στη Ρωσία» και οι δυο τους «επαναβεβαίωσαν την αταλάντευτη υποστήριξή τους στην Ουκρανία», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Ο κ. Μπάιντεν και η κυρία Μελόνι στη συνδιάλεξή τους συντονίστηκαν ως προς την προετοιμασία της προσεχούς συνόδου του NATO, στις 11 και 12 Ιουλίου στο Βίλνιους, στην οποία αναμένεται μεταξύ άλλων να ληφθεί απόφαση σχετικά με το εάν ο Νορβηγός Γενς Στόλτενμπεργκ θα παραμείνει επικεφαλής της συμμαχίας ή όχι.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η διακοπή των σχέσεων Τουρκίας-Ισραήλ και τι μπορεί να σημαίνει

Ιράν: Ελεύθερο το πλήρωμα του ισραηλινών συμφερόντων πλοίου

Το Σάο Τομέ και Πρίνσιπε ζητά επανορθώσεις για ηθική βλάβη από την Πορτογαλία

Bloomberg: Η Τουρκία διακόπτει όλες τις εμπορικές συναλλαγές με το Ισραήλ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα