ΑΘΗΝΑ
02:42
|
09.05.2024
Δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε κανέναν να χρησιμοποιεί τον στρατό σαν εργαλείο σε πολιτικές εκστρατείες είπε ο υπουργός Άμυνας
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την έντονη αντίδραση του Ισραηλινού υπουργού Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ προκάλεσε σήμερα η επιστολή με τις υπογραφές άνω των 100 βετεράνων και εφέδρων της πολεμικής αεροπορίας πως δε θα υπακούσουν στις εντολές ανωτέρων τους σε περίπτωση που η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου προωθήσει στη βουλή (Κνέσετ) το σχετικό νομοσχέδιο που προκαλεί εδώ και μήνες τις έντονες αντιρρήσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης, στρατιωτικών, δικαστικών, έως και εργαζόμενων σε νεοφυείς εταιρίες τεχνολογίας αιχμής.

«Δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε κανέναν να χρησιμοποιεί τον στρατό σαν εργαλείο σε πολιτικές εκστρατείες ή σαν μέρος εμπρηστικών δηλώσεων ανώνυμων ανθρώπων. Οι εκκλήσεις για ανυπακοή και οι απειλές για ανάσχεση εθελοντισμού υπονομεύουν τις βασικές αξίες των ενόπλων δυνάμεων ως στρατού του λαού και θέτουν σε κίνδυνο το αξιόμαχο» είπε ο υπουργός Άμυνας σε τελετή αποφοίτησης της σχολής Ικάρων στο νότιο Ισραήλ.

Ο Γκάλαντ πρόσθεσε με νόημα:

«Όποιος προτείνει ανυπακοή, δεν ενεργεί ως μέρος μίας νόμιμης διαμαρτυρίας αλλά ζητά να προκληθεί βλάβη σε ό,τι πιο σημαντικό έχουμε: την ασφάλεια του Κράτους του Ισραήλ».

Διοικητική κράτηση σε βάρος 4 εποίκων

Νωρίτερα, σήμερα, ο υπουργός Άμυνας προέβη σε μία πολύ σπάνια ενέργεια: Διέταξε να τεθούν υπό το καθεστώς της διοικητικής κράτησης (που ανανεώνεται ανά εξάμηνο δίχως καν κατηγορίες και εφαρμόζεται κατά κόρον σε βάρος των Παλαιστινίων) σε τέσσερις Εβραίους εποίκους της Δυτικής Όχθης.

Οι τέσσερις συμμετείχαν επανειλημμένα σε επιθέσεις και εμπρησμούς σπιτιών και οχημάτων Παλαιστινίων στη Δυτική Όχθη και η σύλληψή τους έγινε με πρόταση των υπηρεσιών εσωτερικής ασφάλειας, Shin Bet.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Αντιφασιστική Νίκη συνεχίζει να εμπνέει τους λαούς, λέει το ΚΚΕ

Νεκροταφείο κατοικίδιων απέκτησε η Πάτρα

Τον Ιμάμογλου συνάντησε σήμερα ο Δήμαρχος Αθηναίων

Τουρκική NAVTEX στο κεντρικό Αιγαίο πριν την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Άγκυρα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα