ΑΘΗΝΑ
19:59
|
02.05.2024
Η άδεια ελευθερίας του δόθηκε με τρεις όρους: Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, 10.000 ευρώ εγγύηση και εμφάνιση μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ελεύθερος με τρεις περιοριστικούς όρους αφήνεται ο πατέρας Αντώνιος της ΜΚΟ «Κιβωτός του Κόσμου» που αντιμετωπίζει κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση δύο νεαρών 15 και 19 ετών που ζούσαν σε δομές της οργάνωσης.

Με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, ο πατέρας Αντώνιος δε θα  μπορεί να ταξιδέψει στο εξωτερικό, θα πρέπει να δώσει εγγύηση 10.000 ευρώ και να εμφανίζεται μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Προηγήθηκε κατά τη διαδικασία η κατάθεση 20 μαρτύρων υπεράσπισης του πατέρα Αντώνιου (μεταξύ των οποίων και η σύζυγός του, πρεσβυτέρα Σταματία Γεωργαντή και πέντε τουλάχιστον φιλοξενούμενοι σε δομές της ΜΚΟ). Οι μάρτυρες υπερασπίστηκαν τον κατηγορούμενο ιερέα και αντέκρουσαν την κατηγορία που του έχει απαγγελθεί. Ακολούθησε η τετράωρη απολογία του πατέρα Αντώνιου στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων.

Εκεί αρνήθηκε την σε βάρος του κατηγορία όπως είχε κάνει άλλωστε και στο στάδιο της εισαγγελικής διερεύνησης της υπόθεσης. Πλέον, των ισχυρισμών του για «κραυγαλέες αναλήθειες, φήμες, διαδόσεις, ψευδή και κατασκευασμένα δημοσιεύματα με τη σύμπραξη καλοθελητών που εποφθαλμιούν το έργο της Κιβωτού», ο ιερέας φέρεται πως επιχείρησε να πλήξει την αξιοπιστία των καταγγελλόντων (και) με βίντεο που προσκόμισε δια των δικηγόρων του στην ανακρίτρια.

Το βίντεο αυτό, σύμφωνα με την πλευρά του ιερά, αποδεικνύει ότι την ημέρα που ο 19χρονος τον κατήγγειλε για σεξουαλική κακοποίηση του, ο κατηγορούμενος βρισκόταν σε άλλο σημείο όπως και ο νεαρός άνδρας.

«Είχε έντονη παραβατική συμπεριφορά» φέρεται να είπε για τον 19χρονο στην ανακρίτρια όταν τον ρώτησε για ποιο λόγο ο νεαρός τον κατήγγειλε για ένα τόσο σοβαρό αδίκημα. Εμμένοντας στη «παραβατική συμπεριφορά του καταγγέλλοντα» ο ιδρυτής της ΜΚΟ φέρεται ακόμη να παρουσίασε φωτογραφίες που δείχνουν τον νεαρό άνδρα να ζει με πολυτέλεια παρουσιάζοντας το γεγονός σαν ένδειξη ότι ο 19χρονος πιθανώς να χρηματίστηκε.

Το Σεπτέμβριο ο πατέρας Αντώνιος αναμένεται να δικαστεί από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο για την κατηγορία σεξουαλικής κακοποίησης των δύο νεαρών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μπλακάουτ (ξανά…) στην Κένυα

Ιρανικές αντιδράσεις για ρεπορτάζ του BBC με αφορμή τον φόνο έφηβης διαδηλώτριας

Βούλα: Μια νεκρή και ένας τραυματίας από παράσυρση με μηχανή

Ένα νέο προηγούμενο: Για τον Χάρβεϊ Γουάινστιν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα