ΑΘΗΝΑ
19:39
|
10.05.2024
Η Ανοιχτή Συνέλευση Υπεράσπισης του Πάρκου Δρακόπουλου καλεί σε συγκέντρωση σήμερα στις 6 η ώρα, που ο δήμαρχος θα επισκεφθεί το πάρκο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μήνυση σε βάρος κατοίκων των Άνω Πατησίων που αντιστέκονται στο τσιμέντωμα του πάρκου Δρακόπουλου υποβάλλει ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Η κατάθεση από τη δημοτική αρχή μηνυτήριας αναφοράς προς τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ώστε να διερευνηθούν τυχόν ποινικά αδικήματα που έγιναν κατά τις πρόσφατες κινητοποιήσεις των κατοίκων στα Άνω Πατήσια απέναντι στις παρεμβάσεις ανάπλασης στο πάρκο Δρακόπουλου, γνωστοποιήθηκε από σχετική ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης Ανοιχτή Πόλη.

Παράλληλα, η Ανοιχτή Συνέλευση Υπεράσπισης του Πάρκου Δρακόπουλου καλεί σε συγκέντρωση στις 6 η ώρα σήμερα, καθώς ο δήμαρχος Μπακογιάννης, από τη μία, κατά πώς φαίνεται, μηνύει τους αντιστεκόμενους κατοίκους και από την άλλη, επισκέπτεται το πάρκο από κοινού με τον αντιδημάρχο για να «εξηγήσει» το σχέδιο της ανάπλασης

⚠️⚠️ΕΚΤΑΚΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ⚠️⚠️για τη σημερινή επίσκεψη του Μπακογιάννη στο πάρκο ΔρακόπουλουΚαλούμε όλη τη γειτονιά σήμερα…

Posted by Ανοιχτή Συνέλευση Υπεράσπισης Πάρκου Δρακόπουλου on Monday, July 3, 2023

Η ανακοίνωση της Ανοιχτής Πόλης σχετικά με τις μηνύσεις:

«Με σημερινή της εισήγηση προς την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Αθηναίων, η δημοτική αρχή καταθέτει μηνυτήρια αναφορά προς τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ώστε να διερευνηθούν τυχόν ποινικά αδικήματα που έγιναν κατά τις πρόσφατες κινητοποιήσεις των κατοίκων των Άνω Πατησιών, απέναντι στις παρεμβάσεις ανάπλασης που γίνονται αυτές τις μέρες, από τον Δήμο Αθηναίων, στο πάρκο Δρακόπουλου στα Άνω Πατήσια.

Η διοίκηση Μπακογιάννη επιλέγει και εδώ, όπως έχει κάνει και σε άλλες περιπτώσεις, το δρόμο του αυταρχισμού, του δικολαβικού εκφοβισμού και εν τέλει της σύγκρουσης με όσους δημότες και δημότισσες τολμούν να αμφισβητούν την ορθότητα και την αγαθότητα των επιλογών της. Αντί να απολογηθεί για την πολύχρονη εγκατάλειψη του πάρκου Δρακόπουλου και των ιστορικών κτηρίων του, αλλά και για την αποτυχία της να διεκδικήσει τον χώρο και να τον αποδώσει σε μια γειτονιά που τον έχει ανάγκη, επιλέγει να τρομοκρατήσει εκείνους και εκείνες που τον φροντίζουν τόσα χρόνια και που τώρα τον υπερασπίζονται, απέναντι σε μια συνθήκη που διακυβεύει το μέλλον του.

Αφενός, η σύμβαση οκταετούς παραχώρησης από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό διατηρεί την ιδιοκτησιακή εκκρεμότητα του χώρου. Αφετέρου, το είδος της διενεργούμενης ανάπλασης είναι προσανατολισμένο προς τις ανάγκες του ιδιοκτήτη Ε.Ε.Σ., παρά προς εκείνες των κατοίκων, προβλέποντας απομακρύνσεις δέντρων και μπόλικο τσιμέντο. Οι ενεργοί κάτοικοι της περιοχής νιώθουν όμως ότι το πάρκο Δρακόπουλου δεν τους περισσεύει. Ζητούν το χαρακτηρισμό του συνόλου του κληροδοτήματος ως κοινόχρηστου πράσινου, την αποτελεσματική συντήρηση του χώρου και των ιστορικών κτηρίων του από τις υπηρεσίες του Δήμου και την απόδοσή του τελικά στη γειτονιά και τις ανάγκες της.

Η Ανοιχτή Πόλη καταγγέλλει την απαράδεκτη κίνηση της δημοτικής αρχής, να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά σε βάρος κατοίκων. Αντίθετα, θα στηρίξουμε τα δίκαια αιτήματά τους και θα σταθούμε στο πλάι τους, απέναντι στην επίθεση που δέχονται από μια δημοτική αρχή που επιβεβαιώνει πόσο δεν ξέρει και δεν θέλει να διαβουλεύεται με τους δημότες».

https://www.facebook.com/photo/?fbid=240829748700778&set=a.125060060277748&locale=el_GR
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εργαζόμενοι νοσοκομείου «Αττικόν» για Μητσοτάκη: Ήρθε σαν τον κλέφτη

Έρχεται (και…) γεωμαγνητική καταιγίδα

Ρωσία: Ξανά πρωθυπουργός ο Μιχαήλ Μισούστιν (upd)

Υπέρ των δικαιωμάτων της Παλαιστίνης στον ΟΗΕ ψήφισε η Γενική Συνέλευση

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα