ΑΘΗΝΑ
07:29
|
01.03.2024
Λίγες εβδομάδες μετά τη συνάντηση του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν με τον Πρόεδρο της Κίνας Σι Τζινπίνγκ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Αμερικανίδα υπουργός Οικονομικών Τζάνετ Γέλεν, θα επισκεφθεί το Πεκίνο από την ερχόμενη Πέμπτη 6 ως την Κυριακή 9 Ιουλίου για συναντήσεις με Κινέζους αξιωματούχους, επιβεβαίωσε σήμερα το κινεζικό υπουργείο Οικονομικών.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης η υπουργός του προέδρου Τζο Μπάιντεν θα συζητήσει με μέλη της κινεζικής κυβέρνησης τη σημασία που έχει για τις δυο μεγαλύτερες οικονομίες στον κόσμο, «η διαχείριση της σχέσης τους με υπεύθυνο τρόπο», σύμφωνα με το δελτίο Τύπου του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών.

Στην σχετική ανακοίνωση τονίζεται επίσης η ανάγκη να υπάρχει απευθείας επικοινωνία για ζητήματα που προκαλούν ανησυχία, αλλά και «συνεργασία για να αντιμετωπιστούν παγκόσμιες προκλήσεις». «Δεν περιμένουμε σημαντική πρόοδο σε αυτό το ταξίδι», σημείωσε πάντως αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών, υποβαθμίζοντας τις όποιες προσδοκίες.

Σε μια ομιλία του τον Απρίλιο, η Αμερικανίδα υπουργός περιέγραψε τρεις οικονομικές προτεραιότητες για τη σχέση ΗΠΑ-Κίνας: διασφάλιση των συμφερόντων εθνικής ασφάλειας, προώθηση της αμοιβαία επωφελούς ανάπτυξης και συνεργασία σε παγκόσμιες προκλήσεις όπως η κλιματική αλλαγή και το πρόβλημα του χρέους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Άγνωστο πότε θα γίνουν γεωτρήσεις για υδρογονάνθρακες ανοικτά της Κρήτης

G20: Κοινό φορολογικό σχέδιο για τους περπλούσιους ζητά η Βραζιλία

Εγκαινιάστηκε εργοστάσιο της Siemens στη Τζέντα

Η Υπερδνειστερία δεν ξεχνά και δεν ξεχνιέται

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα