ΑΘΗΝΑ
04:02
|
02.05.2024
Σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα καλούν σήμερα το απόγευμα ΚΝΕ, εξωκοινοβουλευτική αριστερά και αναρχικές συλλογικότητες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Παράσταση διαμαρτυρίας, σήμερα στις 5.30 το απόγευμα θα πραγματοποιήσει η ΚΝΕ, στη γαλλική πρεσβεία στην Αθήνα, σε ένδειξη αλληλεγγύης στον λαό και τη νεολαία της Γαλλίας που αντιμετωπίζουν κύμα κρατικής καταστολής μετά τη δολοφονία του 17χρονου Ναέλ από την αστυνομία. Αντίστοιχη κινητοποίηση καλεί και στο προξενείο της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη μισή ώρα νωρίτερα.

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη γαλλική πρεσβεία στην Αθήνα, στις 7.30 το απόγευμα καλούν το ΝΑΡ, Μ-Λ ΚΚΕ και άλλες οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς καταγγέλλοντας το άγριο έγκλημα με την εν ψυχρώ εκτέλεση του 17χρονού νέου στη Γαλλία, από τις αστυνομικές δυνάμεις, καθώς και το όργιο της καταστολής και του αυταρχισμού που επιβάλει η κυβέρνηση Μακρόν.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 7 το απόγευμα έξω από το Γαλλικό Ινστιτούτο στη Θεσσαλονίκη, καλούν και οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, η αντιεξουσιαστική κίνηση Θεσσαλονίκης και αναρχικές συλλογικότητες, σε ένδειξη αλληλεγγύης στους Γάλλους πολίτες που διαμαρτύρονται ενάντια στη δολοφονία 17χρονου από αστυνομικό.

«Οι κρατικές δολοφονίες δεν είναι μεμονωμένα περιστατικά. Δεκάδες είναι οι δολοφονίες από τη γαλλική αστυνομία τα τελευταία χρόνια, ιδιαίτερα μετά το 2017, όταν νομοθετήθηκε η χρήση όπλων από τις δυνάμεις καταστολής. Αυτή είναι η αντίδραση ενός δολοφονικού συστήματος που αφαιρεί δικαιώματα, χτυπάει διαδηλωτές και απεργούς και δολοφονεί τη νεολαία, επιστρατεύοντας την καταστολή απέναντι στους αγώνες του γαλλικού λαού που κορυφώθηκαν την Άνοιξη με το μεγαλειώδες κίνημα για το ασφαλιστικό και τις συντάξεις», αναφέρουν χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή τους το ΚΚΕ(μ-λ), το ΝΑΡ, το Ξεκίνημα και η ΟΚΔΕ.

«Μια κοινή νοητή γραμμή ενώνει τη γαλλική και την ελληνική νεολαία που πριν από λίγους μήνες διαδήλωνε κατά χιλιάδες στους δρόμους καταγγέλλοντας την εκτέλεση του 15χρονου Ρομά Κώστα Φραγκούλη το 2022 από την αστυνομία στις Δυτικές Συνοικίες της Θεσσαλονίκης, ενώ δεν ξέχασε ποτέ τη δολοφονία του 18χρονου Νίκου Σαμπάνη, του 26χρονου Βασίλη Μάγγου, του 16χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου, του 15χρονου Μιχάλη Καλτεζά και τόσων ακόμη νέων από τις δυνάμεις καταστολής. Στη χώρα μας, όπου η ενίσχυση των δεξιών, ακροδεξιών και φασιστικών δυνάμεων προμηνύει ότι η ένταση της επίθεσης στα δικαιώματα δεκαετιών και η κρατική τρομοκρατία και η καταστολή θα ενταθεί, κρατάμε ψηλά το κεφάλι και στέλνουμε μήνυμα αλληλεγγύης στον γαλλικό λαό», προσθέτουν.

Τέλος, συγκέντρωση στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Γεωργίου στην Πάτρα, καλεί και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ κάνοντας λόγο για «για ένδειξη της οχύρωσης του κεφαλαίου ενάντια στους εργαζόμενους, τη νεολαία, τους μετανάστες και οποιαδήποτε διεκδίκηση αυτών για μια καλύτερη ζωή>

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα