ΑΘΗΝΑ
06:41
|
20.09.2024
Ζοφερό το κλίμα και απειλητικά μηνύματα σε βάρος της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το ζοφερό κλίμα εις βάρος της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας (UOC) περιγράφει γλαφυρά το σύνθημα που έγραψαν άγνωστοι την περασμένη εβδομάδα στον τοίχο εκκλησίας στο Κρασίλοφ της περιφέρειας Κμελνίτσκι της Δυτικής Ουκρανίας.

«Θα σφάξουμε όλους τους Μοσχοβίτες παπάδες» έγραψαν στον τοίχο της Εκκλησίας τη Γεννήσεως του Χριστού, στις 27 Ιουνίου, σπέρνοντας τον τρόμο σε ιερωμένους και πιστούς.

Σχολιάζοντας την κατάσταση, οι αρχές της τοπικής εκκλησίας κάνουν λόγο για απειλές που αποδυναμώνουν τον ουκρανικό λαό εκ των έσω.

«Καταστρέφουν όχι μόνο την ενότητά μας εκ των έσω, αλλά και την εικόνα της Ουκρανίας σε διεθνές επίπεδο» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση όπου τονίζεται πως «είναι σαφές σε κάθε νοήμονα άνθρωπο ότι δεν υπάρχουν “ιερείς της Μόσχας” στην Ουκρανία, όπως δεν υπάρχουν “γιατροί, δάσκαλοι, δημόσιοι υπάλληλοι της Μόσχας”, επειδή οι Ουκρανοί πολίτες του κράτους μας ζουν και εργάζονται στην Ουκρανία και προσεύχονται για αυτήν».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ιερέας του ναού, στον τοίχο του οποίου γράφτηκε το σύνθημα, κάνει λόγο για εμπλοκή των τοπικών αρχών στην υποκίνηση διαθρησκευτικής εχθρότητας, ενώ έχει ήδη απευθυνθεί στην αστυνομία για να διερευνηθεί το περιστατικό και να εντοπιστούν οι δράστες.

Ο πατέρας Πέτρος τόνισε ότι οι πιστοί της Ορθόδοξης Ουκρανικής Εκκλησίας εκπληρώνουν πιστά τα πολιτικά τους καθήκοντα, συμπεριλαμβανομένου του στρατιωτικού καθήκοντος, βοηθούν τους στρατιώτες των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, τους ανθρώπους που επλήγησαν από την καταστροφή του φράγματος Καχόβκα και κάνουν πολλές άλλες καλές πράξεις.

«Εργαζόμαστε ώστε η νίκη που περιμένουμε να έρθει το συντομότερο δυνατό, οι εισβολείς της Μόσχας να εγκαταλείψουν την ιερή ουκρανική γη μας, να μην χυθεί το αίμα των συγγενών και των φίλων μας, να μην θρηνήσουμε νεκρούς. Και κατηγορούμαστε ότι δεν είμαστε πατριώτες;», αναρωτήθηκε.

«Ας θυμόμαστε ότι ο καθένας μας είναι υπόλογος έναντι του Κυρίου», πρόσθεσε., ο π. Πέτρος, «Καλώ όλους σε ειρήνη, συγχωρώ όλους όσους το έκαναν αυτό. Και ας φωτίσει ο Κύριος και τις αρχές μας, για να μη μας οδηγήσουν με το ζόρι εκεί που δεν θέλουμε να πάμε. Ίσως εξαφανίσετε τις εκκλησίες μας, αλλά δεν θα εξαφανίσετε την πίστη στον Κύριο από την καρδιά μου και από τις καρδιές των ενοριτών μας», κατέληξε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Απαγόρευση καπνίσματος και σε εξωτερικούς χώρους σχεδιάζει η Ε.Ε.

Η Ε.Ε. θα δώσει 10 δισ. ευρώ στους πλημμυροπαθείς της κεντρικής Ευρώπης

Πόντιος Πιλάτος μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας ο Στόλτενμπεργκ

Δημοσκόπηση MRB: Νίκη Κασσελάκη αλλά στην πέμπτη θέση ο ΣΥΡΙΖΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα