ΑΘΗΝΑ
00:27
|
20.05.2024
Χτυπήθηκε από θανατηφόρο βλήμα τύπου flash-ball, που χρησιμοποιείται από την αστυνομία για την καταστολή διαδηλώσεων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Έρευνα για τον θάνατο ενός άνδρα που πιθανότατα προήλθε από σφαίρα καουτσούκ – τύπου flash ball- στο στήθος άνοιξαν οι γαλλικές εισαγγελικές αρχές, χθες Τρίτη.

Ο 27χρονος έπεσε νεκρός το βράδυ του Σαββάτου στη Μασσαλία κατά τη διάρκεια των ταραχών που ξέσπασαν μετά τη δολοφονία από αστυνομικό του 17χρονου Ναέλ, που συντάραξαν την Γαλλία τις προηγούμενες ημέρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 27χρονος χτυπήθηκε από θανατηφόρο βλήμα τύπου flash-ball, που χρησιμοποιείται από τις αστυνομικές δυνάμεις για την καταστολή διαδηλώσεων και η πιθανότερη αιτία θανάτου του είναι καρδιακή ανακοπή που προήλθε από το βίαιο σοκ όταν η σφαίρα τον έπληξε στο στήθος.

Ωστόσο, οι εισαγγελικές αρχές δεν διευκρίνισαν ποιος πυροβόλησε ή κατείχε το όπλο flash-ball, ούτε που βρίσκονταν ο 27χρονος όταν χτυπήθηκε και αν συμμετείχε στις ταραχές.

Τα όπλα με βλήματα flash-ball έχουν σχεδιαστεί για να είναι μη θανατηφόρα καθώς δεν διαπερνούν το δέρμα, αλλά η χρήση τους από την αστυνομία στη Γαλλία έχει προκαλέσει αντιδράσεις, καθώς οι συγκεκριμένες σφαίρες έχουν οδηγήσει σε απώλεια ματιών, τραυματισμούς στο κεφάλι και άλλα σοβαρά τραύματα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ιράν: Ενεργοποιήθηκε το σύστημα Copernicus για την αναζήτηση του ελικοπτέρου

Θρίλερ στο Ιράν: Αναγκαστική προσγείωση για τον Πρόεδρο κοντά στα σύνορα με το Αζερμπαϊτζάν (upd)

Mamma Mia: Η ανάγκη του προοδευτικού κόσμου για μητρική θαλπωρή

Οι Ταμίλ της Σρι Λάνκα συμπληρώνουν 15 χρόνια από το τέλος του εμφυλίου πολέμου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα