ΑΘΗΝΑ
01:35
|
04.05.2024
Εγκρίνοντας την πώληση πυρομαχικών αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων, οι ΗΠΑ σπρώχνουν τον λαό της Ταϊβάν στην άβυσσο της καταστροφής, δήλωσε το κινεζικό υπουργείο Άμυνας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Κίνα αντιτίθεται σθεναρά στις πωλήσεις όπλων στην Ταϊβάν από τις ΗΠΑ, οι οποίες σπρώχνουν το νησί στην άβυσσο της καταστροφής, δήλωσε το κινεζικό υπουργείο Άμυνας.

«Η κινεζική πλευρά εκφράζει έντονη διαμαρτυρία για την παράδοση όπλων των ΗΠΑ στην περιοχή της Ταϊβάν. Η αμερικανική πλευρά, αγνοώντας τις βασικές ανησυχίες της Κίνας, παρεμβαίνει κατάφωρα στις εσωτερικές υποθέσεις της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, προσπαθώντας να αυξήσει τον βαθμό έντασης στην Ταϊβάν», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Το υπουργείο Άμυνας της Κίνας δηλώνει περαιτέρω ότι αυτό στην πραγματικότητα επιταχύνει τη μετατροπή του στενού της Ταϊβάν σε πυριτιδαποθήκη, σπρώχνοντας τον λαό της Ταϊβάν στην άβυσσο της καταστροφής.

Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ ενέκρινε την δυνητική πώληση πυρομαχικών και υλικοτεχνικής υποστήριξης στην Ταϊβάν σε δύο χωριστές συμβάσεις αξίας έως και 440 εκατομμυρίων δολαρίων, ανακοίνωσε το Πεντάγωνο την περασμένη εβδομάδα.

Οι αρχές της Ταϊβάν ζήτησαν την αγορά πυρομαχικών 30 χιλιοστών, συμπεριλαμβανομένων εμπρηστικών φυσιγγίων υψηλής εκρηκτικής ύλης, φυσιγγίων πολλαπλών χρήσεων και σφαιρών εκπαίδευσης, εκτιμώμενης αξίας 332,2 εκατομμυρίων δολαρίων, ανέφερε το Πεντάγωνο, σύμφωνα με το Reuters.

Βασικοί ανάδοχοι των παραγγελιών θα είναι η «Alliant Textile Systems Operations» και η «General Dynamics».

Επιπλέον, η Ταϊβάν ζήτησε υλικοτεχνική υποστήριξη, το εκτιμώμενο κόστος της οποίας είναι 108 εκατομμύρια δολάρια. Η ανακοίνωση του Πενταγώνου αναφέρει ότι η συμφωνία επιμελητείας αναφέρεται στην αγορά ανταλλακτικών, όπλων και άλλων υποστηρικτικών στοιχείων. Το υπουργείο Άμυνας της Ταϊβάν ανακοίνωσε ότι αυτή η πώληση θα αυξήσει την αντίσταση του νησιού στις «σοβαρές απειλές» από το Πεκίνο.

Η δήλωση του υπουργείου της Ταϊβάν πρόσθεσε ότι η Κίνα συνέχισε να χρησιμοποιεί τακτικές της «γκρίζας ζώνης», συμπεριλαμβανομένης της αποστολής drones, αεροστάτων και σκαφών σε περιοχές κοντά στο νησί.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Καναδάς: Συλλήψεις για τη δολοφονία διακεκριμένου ακτιβιστή Σιχ

Υεμένη: Εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές υπέρ της Γάζας

ΑΝΤΑΡΣΥΑ για αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Στη φυλακή οι ναζί της Χρυσής Αυγής

Παναμάς: Ομαλοποιείται η εκλογική κούρσα με αποδοχή της υποψηφιότητας Μουλίνο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα