ΑΘΗΝΑ
12:21
|
27.04.2024
Θα βοηθήσει επίσης στην εκπαίδευση Ουκρανών πιλότων για τα F-16, ανακοίνωσε ο Τσέχος πρωθυπουργός.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Πράγα θα παράσχει στο Κίεβο επιθετικά ελικόπτερα και πυρομαχικά, δήλωσε σε δημοσιογράφους ο Τσέχος πρωθυπουργός Πετρ Φιάλα, μετά από τη συνάντησή του, χθες Πέμπτη, με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι που επισκέφθηκε τη χώρα, σταθμό του ταξιδιού του σε χώρες της περιοχής, που σήμερα θα συνεχιστεί στην Τουρκία.

Πέραν αυτών, ο Ουκρανός πρόεδρος που έφτασε στην Πράγα από τη Σόφια όπου είχε συναντήσεις με την βουλγαρική πολιτική ηγεσία, εξασφάλισε από την Τσέχικη κυβέρνηση την υπόσχεση για εκπαίδευση Ουκρανών πιλότων, ειδικά για πτήσεις με F-16.

Συγκεκριμένα όπως ανέφερε ο Πετρ Φιάλα, η Πράγα σκοπεύει ναι στείλει στο Κίεβο εκπαιδευτικούς προσομειωτές, για να καταστεί δυνατή η εκπαίδευση των Ουκρανών πιλότων χωρίς να απομακρυνθούν από τη χώρα.

Μετά τη συνάντηση των δύο ανδρών, ο Τσέχος πρωθυπουργός που δεσμεύτηκε ότι θα συνεχίσει να στηρίζει το καθεστώς του Κιέβου αναφέρθηκε και στην επικείμενη σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους στις 11-12 Ιουλίου, εκφράζοντας την ελπίδα ότι «όλοι οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ θα στηρίξουν την Ουκρανία στην υλοποίηση των σχεδίων της για ένταξη στο ΝΑΤΟ».

«Η Ουκρανία μπορεί να υπολογίζει στην ψήφο της Τσεχικής Δημοκρατίας», τόνισε χαρακτηριστικά ο Φιάλα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ιράν: Ελεύθερο θα αφεθεί το πλήρωμα του ισραηλινών συμφερόντων πλοίου

Δύο δεξαμενόπλοια χτύπησαν οι Χούθι

Η Ισπανία επιβεβαίωσε τα σχέδια αποστολής Patriot στην Ουκρανία

Το ατλαντιστικό και το φιλειρηνικό μέτωπο στην Ανατολική Ευρώπη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα