ΑΘΗΝΑ
11:20
|
06.05.2024
Πληροφορίες λένε, ότι το τέρας μαστίγωνε το καημένο άλογο μέχρι και πριν ξεψυχήσει. Όχι άλλα νεκρά ζώα στο βωμό του κέρδους!
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Θύελλα αντιδράσεων έχει ξεσηκώσει από χθες η εικόνα του νεκρού αλόγου στην Κέρκυρα που εν μέσω καύσωνα κατέρρευσε και στο τέλος πέθανε.

Σήμερα η ανακοίνωση της αστυνομίας κάνει αναφορά για σύλληψη του αμαξά που ήταν ιδιοκτήτης του άτυχου ζώου:

Συνελήφθη στην Κέρκυρα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κέρκυρας, 76χρονος ημεδαπός, για παράβαση της νομοθεσίας περί ευζωίας των ζώων (κακοποίηση ζώου-αλόγου).

Η σύλληψη του πραγματοποιήθηκε σήμερα (07.07.2023), το πρωί, στο πλαίσιο προανάκρισης που διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Κέρκυρας, υπό την εποπτεία του κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας και αφορά περιστατικό θανάτου ίππου ζωήλατου οχήματος-άμαξας-, με ηνίοχο τον 76χρονο, κατά τις μεσημβρινές ώρες χθες (06.07.2023) στην πόλη της Κέρκυρας.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή, ενώ επιπλέον σε βάρος του βεβαιώθηκε διοικητικό πρόστιμο το οποίο ανέρχεται στο ποσό των 30.000 ευρώ.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι η κτηνιατρική υπηρεσία είχε ζητήσει από τους αμαξάδες να μην πραγματοποιούνται τα δρομολόγια τις θερμές ώρες της ημέρας, μεταξύ 13.00 και 17.00.

Αντιδράσεις έχει δημιουργήσει και video που κυκλοφορεί στο tik tok και δείχνει αμαξά να επιτίθεται λεκτικά σε ποδηλάτη που σταμάτησε να δει το νεκρό άλογο.

Δείτε το τέρας που τραμπουκίζει και περαστικό:

Το τέρας μαστίγωνε το άλογο μέχρι να πεθάνει.

Αυτό που εξοργίζει είναι πως σύμφωνα με τις πληροφορίες του MEGA, το άλογο βρισκόταν σε μία πολύ δύσκολη ανηφόρα ενώ σύμφωνα με καταγγελία αυτόπτη μάρτυρα τοπ άλογο δεχόταν μαστιγώματα καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδρομής από τον αμαξά.

Απίστευτες εικόνες στην Κέρκυρα: Στάθηκε δίπλα στο νεκρό άλογο και του...  επιτέθηκαν - «Φύγε που λυπάσαι το άλογο» (Video) - Documento

Αμέσως, τόσο ο ιδιοκτήτης όσο και άλλοι αμαξάδες έτρεξαν να βοηθήσουν, αλλά το άλογο ήταν ήδη νεκρό.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ιατροδικαστικής έρευνας, το άλογο υπέστη ανακοπή. Όπως έγινε γνωστό, σύμφωνα με τις γνωματεύσεις των κτηνιάτρων αλλά και τη νεκροψία, δεν υπήρχαν ενδείξεις για κακομεταχείριση του ζώου ή άλλα παθολογικά αίτια.

Κάτι που αντικρούουν μέλη φιλοζωικών οργανώσεων, που αναφέρουν ότι το ζώο υπέφερε από χρόνια πνευμονία, και παρά το γεγονός ότι ο ιδιοκτήτης του το γνώριζε, υποστήριζε ότι είχε θεραπευτεί για να μπορεί να το βγάλει για δουλειά.

Στο μεταξύ σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε διαμαρτυρία φιλοζωικών συλλόγων έξω από το παλιό φρούριο με το σύνθημα «όχι άλλα νεκρά ζώα στο βωμό του κέρδους».

Κέρκυρα: Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης του αλόγου που ξεψύχησε στο δρόμο
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΗΠΑ: Σχεδόν 2.500 συλλήψεις σε διαδηλώσεις υπέρ των Παλαιστινίων σε κολέγια και πανεπιστήμια

Εκλογές στο Τσαντ, οι πρώτες του Σαχέλ μετά το κύμα πραξικοπημάτων

Πώς θα κινηθούν σήμερα τα ΜΜΜ

Μεξικό: Αναγνωρίστηκαν τα πτώματα του Αμερικανού και των δυο Αυστραλών τουριστών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα