ΑΘΗΝΑ
08:42
|
05.05.2024
Ο Μασκ ισχυρίζεται ότι παλιοί εργαζόμενοι του Twitter έχουν προσληφθεί από τη Meta με σκοπό να διαρρεύσουν τα μυστικά της εφαρμογής στον Μαρκ Ζάκερμπεργκ.
Του Rodrigo de Matos, Πορτογαλία
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Twitter εξετάζει το ενδεχόμενο νομικής δράσης κατά της Meta για την ταχέως αναπτυσσόμενη αντίπαλη εφαρμογή Threads.

Το Threads, το οποίο κυκλοφόρησε σε εκατομμύρια χρήστες την Τετάρτη, είναι παρόμοιο με το Twitter και έχει προβληθεί από την Meta ως «φιλική» εναλλακτική.

Ο Ίλον Μασκ του Twitter είπε ότι «ο ανταγωνισμός είναι καλός, η εξαπάτηση όχι» – αλλά η Meta αρνήθηκε τους ισχυρισμούς ότι πρώην προσωπικό του Twitter βοήθησε στη δημιουργία της εφαρμογής Threads.

Περισσότερα από 30 εκατομμύρια άτομα έχουν εγγραφεί για τη νέα εφαρμογή, σύμφωνα με το Meta του Μαρκ Ζάκερμπεργκ.

Σε εμφάνιση και στη χρήση του το Threads θυμίζει πολύ το μενού του Twitter, ενώ η ροή ειδήσεων και η αναδημοσίευση ήταν «απίστευτα οικεία» εργαλεία.

Σε μια κίνηση που αναφέρθηκε για πρώτη φορά από το ειδησεογραφικό πρακτορείο Semafor, ο δικηγόρος του Twitter, Άλεξ Σπίρο, έστειλε επιστολή στον διευθύνοντα σύμβουλο της Meta, Μαρκ Ζάκερμπεργκ, την Τετάρτη, κατηγορώντας τη Meta για «συστηματική, εσκεμμένη και παράνομη κατάχρηση εμπορικών μυστικών και άλλης πνευματικής ιδιοκτησίας του Twitter» για τη δημιουργία του Threads.

Συγκεκριμένα, ο κ. Σπίρο ισχυρίστηκε ότι η Meta είχε προσλάβει δεκάδες πρώην υπαλλήλους του Twitter που «είχαν και συνεχίζουν να έχουν πρόσβαση στα εμπορικά μυστικά του Twitter και σε άλλες εξαιρετικά εμπιστευτικές πληροφορίες» που τελικά βοήθησαν τη Meta να αναπτύξει την εφαρμογή Threads την οποία χαρακτήρισε «copycat».

Το Twitter σκοπεύει να επιβάλει αυστηρά τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας του και απαιτεί από τη Meta να λάβει άμεσα μέτρα για να σταματήσει να χρησιμοποιεί οποιαδήποτε εμπορικά μυστικά του Twitter ή άλλες άκρως εμπιστευτικές πληροφορίες, αναφέρει η επιστολή.

«Το Twitter επιφυλάσσεται όλων των δικαιωμάτων, συμπεριλαμβανομένου, ενδεικτικά, του δικαιώματος αναζήτησης πολιτικών ένδικων μέσων και ασφαλιστικών μέτρων χωρίς περαιτέρω ειδοποίηση», πρόσθεσε.

Ο εκπρόσωπος του Meta, Άντι Στόουν, δημοσίευσε ότι «κανείς στην ομάδα μηχανικών του Threads δεν είναι πρώην υπάλληλος του Twitter».

Τόσο ο Μασκ όσο και ο Ζάκερμπεργκ έχουν αναγνωρίσει τον ανταγωνισμό για το Threads, το οποίο συνδέεται με το Instagram, αλλά λειτουργεί ως αυτόνομη εφαρμογή.

Καθώς το Threads ξεκίνησε τη λειτουργία του σε 100 χώρες, ο Ζάκερμπεργκ έσπασε περισσότερα από 11 χρόνια σιωπής στο Twitter για να δημοσιεύσει ένα εξαιρετικά δημοφιλές meme με δύο σχεδόν πανομοιότυπες φιγούρες Spider-Man που δείχνουν η μια την άλλη, υποδηλώνοντας μια αντιπαράθεση.

Κι όλα αυτά συμβαίνουν ενώ οι δύο ζάμπλουτοι επιχειρηματίες προετοιμάζονται (ίσως) να αναμετρηθούν σε ένα κλουβί!

Όπως σχολιάζει και ο Ολλανδός σκιτσογράφος, Tjeerd Royaards, το ανθρώπινο είδος αξίζει να αφανιστεί αν ασχολείται με τύπους σαν τον Μασκ και τον Ζάκερμπεργκ την ώρα που γύρω του γίνονται πολέμοι, ναυάγια και τόσα άλλα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Boeing mafia;

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως είναι σύμπτωση ο δεύτερος θάνατος πληροφοριοδότη της Boeing.
ΣΥΝΑΦΗ

Disiecta Membra #11: Από τον ζιγκολό στον incel, μια διαδρομή με αυτοκίνητα

Ρωσία: Νέα smartphones που εστιάζουν στην ενίσχυση έναντι της διαρροής δεδομένων

Εγκεφαλικό επεισόδιο υπέστη ο δημοσιογράφος Πάρις Καρβουνόπουλος

Πρώτη αποστολή ναυσιπλοΐας μεγάλων αποστάσεων από το Ναυτικό του Ιράν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα