ΑΘΗΝΑ
14:38
|
10.05.2024
Ο αστυνομικός παρουσιάστηκε στις εισαγγελικές αρχές στη Λάρισα. Δεν του απαγγέλθηκε κατηγορία καθώς εκκρεμεί η ιατροδικαστική εξέταση.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ελεύθερος αφέθηκε ο αστυνομικός που πυροβόλησε θανάσιμα χθες στο Μοσχοχώρι Λάρισας έναν 20χρονο με καταγωγή από τη Συρία, μετά από καταδίωξη.

«Όπως ενημερωθήκαμε από τον κύριο εισαγγελέα διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση. Ήδη ο εντολέας μου είναι ελεύθερος. Δεν έχω δικαίωμα να σας πω περισσότερα επί της υποθέσεως και της ποινικής δικογραφίας, διότι η υπόθεση εξελίσσεται αυτή τη στιγμή», είπε ο δικηγόρος του αστυνομικού, Δημοσθένης Γούλας.

Σημειώνεται ότι ο αστυνομικός παρουσιάστηκε σήμερα στις εισαγγελικές αρχές και για τον ίδιο έχει σχηματιστεί δικογραφία. Δεν του απαγγέλθηκε κατηγορία καθώς εκκρεμεί η ιατροδικαστική εξέταση.

Όλα ξεκίνησαν όταν η αστυνομία έλαβε σήμα πως ένα κλεμμένο αγροτικό αυτοκίνητο κινείται επί της ΕΟ Αθηνών -Θεσσαλονίκης, στο ρεύμα προς τη Θεσσαλονίκη. Ακολούθησε καταδίωξη, με τον 20χρονο που οδηγούσε το κλεμμένο όχημα να προσκρούει κάποια στιγμή σε τοίχο και να επιχειρεί να διαφύγει πεζός, όταν δέχτηκε τη μοιραία σφαίρα.

Το χρονικό της θανάσιμης καταδίωξης

Πιο αναλυτικά η εκπρόσωπος της Αστυνομίας, Κωνσταντίνα Δημογλίδου, δήλωσε χθες Σάββατο 8/7 για το περιστατικό με τον θανάσιμο πυροβολισμό:  

Στις 11:40 εντοπίστηκε από αστυνομικούς του Α.Τ. Κιλελέρ όχημα, στο οποίο επέβαινε μόνο ο οδηγός και κινούταν με μεγάλη ταχύτητα επί της Εθνικής Οδού στον Κόμβο Νίκαιας στη Λάρισα. Το συγκεκριμένο όχημα αναζητούνταν καθώς είχε κλαπεί σήμερα από την περιοχή του Γαλατσίου Αττικής και ως εκ τούτου οι αστυνομικοί προέβησαν σε σήμα στάσης ώστε να πραγματοποιηθεί σχετικός έλεγχος. Ο οδηγός προκειμένου να διαφύγει ανέπτυξε περαιτέρω ταχύτητα, εξήλθε της Εθνικής Οδού και κινήθηκε στην επαρχιακή οδό προς Μοσχοχώρι, στην είσοδο του οποίου έχασε τον έλεγχο του οχήματος, προσέκρουσε σε τοιχίο οικίας και ακινητοποιήθηκε. Ακολούθως εξήλθε του οχήματος και τράπηκε σε φυγή ωστόσο ένας από τους αστυνομικούς, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, έκανε χρήση όπλου με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του ατόμου στα πλευρά.

Σημειώνεται πως για τη σοβαρή αυτή υπόθεση έχει σχηματιστεί δικογραφία και από την ΕΛ.ΑΣ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Πάπας ζητά από τους Ιταλούς να κάνουν περισσότερα παιδιά

Ρέντη: Παραδόθηκε ύποπτος για τον θανάσιμο τραυματισμό αστυνομικού

Αξιωματούχος Πεζοναυτών των ΗΠΑ: «Ο ισραηλινός στρατός καταρρίπτει τα δικά του drones»

Service και συμπερίληψη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα