ΑΘΗΝΑ
06:27
|
17.05.2024
Ένας νεκρός και τουλάχιστον δέκα αγνοούμενοι στα ανοικτά της Τυνησίας. Η Ιταλία ο προορισμός του σκάφους που απέπλευσε από τις ακτές του Ζαρζίς.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τουλάχιστον 10 άνθρωποι αγνοούνται και ένας ανασύρθηκε νεκρός μετά τη βύθιση σκάφους με μετανάστες και πρόσφυγες τους στα ανοικτά της Τυνησίας.

Δικαστικός αξιωματούχος της Τυνησίας δήλωσε ότι ακόμα ένα σκάφος με πρόσφυγες και μετανάστες προσπάθησε να διαπλεύσει τη Μεσόγειο με προορισμό την Ιταλία.

Η ακτοφυλακή διέσωσε 11 άτομα που επέβαιναν στο σκάφος, το οποίο ξεκίνησε από τις ακτές του Ζαρζίς, δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ο Φαουζί Μασμούντι, δικαστής στην πόλη Σφαξ.

Αυτή η τελευταία ναυτική τραγωδία ανεβάζει τον αριθμό των νεκρών και των αγνοουμένων στα ανοικτά των ακτών της βορειοαφρικανικής χώρας σε περισσότερους από 600 το πρώτο εξάμηνο του 2023, πολύ περισσότεροι από κάθε προηγούμενο έτος, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Το Φόρουμ για τα Οικονομικά και Κοινωνικά Δικαιώματα Τυνησίας, οργάνωση για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των νεκρών και των αγνοουμένων σε βυθίσεις πλοίων έφτασε τους 608 και η ακτοφυλακή απέτρεψε προσπάθειες επιβίβασης σε βάρκες από περίπου 33.000 ανθρώπους από τις ακτές της Τυνησίας.

Η Τυνησία δέχεται πιέσεις από ευρωπαϊκές χώρες να σταματήσει μεγάλο αριθμό ανθρώπων να αναχωρούν από τις ακτές της. Αλλά ο πρόεδρος Καΐς Σαΐντ, ξεκαθάρισε ότι δεν προτίθεται να αναλάβει τον ρόλο του συνοριοφύλακα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νεκρή Ελληνίδα στην επαρχία Ουσάκ της Τουρκίας

Εκτροπή κίνησης οχημάτων επί της Αχαρνών, λόγω φωτιάς

Κοινή διακήρυξη Ρωσίας-Κίνας για ακόμη στενότερη στρατηγική σχέση

Αναζητείται η 14χρονη Ισλάμ αλ Τζουμά

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα