ΑΘΗΝΑ
10:51
|
04.05.2024
Ο Νάσαρ μαχαιρώθηκε από συγκρατούμενό του δύο φορές στο λαιμό, δύο φορές στην πλάτη και έξι φορές στο στήθος.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Λάρι Νάσαρ, ένας αθλητικός γιατρός που καταδικάστηκε για σεξουαλική κακοποίηση γυναικών στις Ηνωμένες Πολιτείες, μαχαιρώθηκε πολλές φορές από έναν άλλο κρατούμενο σε ομοσπονδιακή φυλακή στη Φλόριντα, αναφέρουν αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Το πρακτορείο ειδήσεων Associated Press επιβεβαίωσε το περιστατικό σήμερα, λέγοντας ότι ο Νάσαρ είναι σε σταθερή κατάσταση.

Ο Τζο Ρόχας, πρόεδρος της τοπικής ένωσης σωφρονιστικών υπαλλήλων, είπε στο CNN ότι ο Νάσαρ μαχαιρώθηκε 10 φορές – δύο φορές στο λαιμό, δύο φορές στην πλάτη και έξι φορές στο στήθος.

Το Ομοσπονδιακό Γραφείο Φυλακών είπε ότι ένας τρόφιμος στο αμερικανικό σωφρονιστικό ίδρυμα Κόουλμαν στο Γουάιλντγουντ της Φλόριντα, έξω από το Ορλάντο, δέχθηκε επίθεση το απόγευμα της Κυριακής, αλλά αρνήθηκε να ταυτοποιήσει τον κρατούμενο για λόγους ιδιωτικότητας και ασφάλειας.

«Το ανταποκρινόμενο προσωπικό έλαβε αμέσως μέτρα διάσωσης», δήλωσε ο εκπρόσωπος του γραφείου Μπέντζαμιν Ο’Κόουν σε δήλωση. «Ο κρατούμενος μεταφέρθηκε από [το προσωπικό έκτακτης ανάγκης] σε τοπικό νοσοκομείο για περαιτέρω θεραπεία και αξιολόγηση».

Ο 60χρονος Νάσαρ, ο οποίος εργάστηκε ως ιατρικός συντονιστής για την ομάδα Γυμναστικής των ΗΠΑ, καταδικάστηκε για κακοποίηση εκατοντάδων αθλητριών, συμπεριλαμβανομένων Ολυμπιονίκων, κατά τη διάρκεια της καριέρας του. Πάνω από 160 άτομα κατέθεσαν εναντίον του. Η δικαστής Ρόζμαρι Ακουιλίνα άνοιξε την αίθουσα σε όποιον επιθυμεί να μιλήσει, συμπεριλαμβανομένων θυμάτων του Νάσαρ που δεν ήταν μέρος της επίσημης υπόθεσης.

Κατηγορήθηκε για πρώτη φορά το 2016, αλλά οι κατηγορίες εναντίον του για κακοποίηση κοριτσιών και νεαρών γυναικών χρονολογούνται από τη δεκαετία του 1990.

Πέρυσι, το Ανώτατο Δικαστήριο του Μίσιγκαν απέρριψε την τελική έφεση του Νασάρ. Οι δικηγόροι του είχαν υποστηρίξει ότι αντιμετωπίστηκε άδικα κατά την εκδίκαση των εγκλημάτων του το 2018, καθώς η δικαστής τον αποκάλεσε «τέρας».

«Μόλις υπέγραψα τη θανατική σου καταδίκη», είχε πει το 2018 η δικαστής της κομητείας Ίνγκαμ, Ρόζμαρι Ακουιλίνα, σχετικά με την ποινή κάθειρξης 40 έως 175 ετών που επιβλήθηκε στον Νάσαρ.

«Το Σύνταγμά μας δεν επιτρέπει σκληρές και ασυνήθιστες τιμωρίες. Αν γινόταν… θα επέτρεπα σε κάποιους ή σε πολλούς ανθρώπους να του κάνουν ό,τι έκανε σε άλλους», είχε πει, μεταξύ άλλων, η δικαστής η οποία δήλωσε πως είναι «τιμή και προνόμιό» της να είναι εκείνη που θα τον καταδικάσει.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Μπέρνι Σάντερς δηλώνει στήριξη στις φοιτητικές κινητοποιήσεις

Πρώτη αποστολή ναυσιπλοΐας μεγάλων αποστάσεων από το Ναυτικό του Ιράν

Σάμος: Δολοφονία 70χρονου από την κόρη του

Απάντησε ο Γεωργιανός πρωθυπουργός στις κατηγορίες του Σαρλ Μισέλ της Ε.Ε.

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα