ΑΘΗΝΑ
14:21
|
04.05.2024
Τρία παιδιά, ένας εκπαιδευτικός και δύο γονείς τα θύματα της επίθεσης. Ο φερόμενος ως δράστης συνελήφθη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τουλάχιστον έξι άνθρωποι, ανάμεσά τους τρία παιδιά, έχασαν τη ζωή τους και άλλος ένας τραυματίστηκε σε επίθεση με μαχαίρι που διαπράχθηκε σε νηπιαγωγείο στη νοτιοανατολική επαρχία Γκουανγκντόνγκ της Κίνας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στον ιστότοπο του βρετανικού δικτύου BBC η αστυνομία συνέλαβε έναν 25χρονο ύποπτο με το επώνυμο Γου στην πόλη Λιαντζιάνγκ. Τα θύματα της επίθεσης ήταν «εκπαιδευτικός, δυο γονείς και τρεις μαθητές», όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, AFP.

Η επίθεση με μαχαίρι στο νηπιαγωγείο σημειώθηκε νωρίς το πρωί της Δευτέρας 10/7. Ιδιοκτήτης καταστήματος κοντά στο νηπιαγωγείο δήλωσε στο BBC ότι όλη η περιοχή έχει αποκλειστεί από δυνάμεις της αστυνομίας. Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε σε δημοσιογράφους τοπικών μέσων ενημέρωσης πως πρόκειται για υπόθεση ανθρωποκτονίας από πρόθεση.

Αυτή η τελευταία επίθεση προκάλεσε πολλές αντιδράσεις στον κόσμο των πλατφορμών κοινωνικής δικτύωσης στην Κίνα με την πλειονότητα των χρηστών να δηλώνουν σοκαρισμένοι.

Τον Αύγουστο του 2022 σε παρόμοια επίθεση σε νηπιαγωγείο της επαρχίας Τζιανσί είχαν χάσει τη ζωή τους τρεις άνθρωποι και άλλοι έξι είχαν τραυματιστεί. Τον Απρίλιο του 2021 δύο παιδιά είχαν σκοτωθεί και δεκάδες είχαν τραυματιστεί σε επίθεση στην πόλη Μπεϊλού στην αυτόνομη περιφέρεια Κουανγκσί Τσουάνγκ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

2 στους 5 Αμερικανούς ψηφοφόρους πιστεύουν ότι ένας δεύτερος εμφύλιος είναι πιθανός

Βραζιλία: Αυξημένος ο αριθμός των νεκρών λόγω πλημμυρών-Κατέρρευσε φράγμα

Κρήτη: Πρόστιμα και συλλήψεις κατά τη διάρκεια ελέγχων της ΕΛ.ΑΣ

Γερμανία: Εντοπίστηκε τάφος μισθοφόρου που πολέμησε στην Ουκρανία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα