ΑΘΗΝΑ
10:31
|
10.05.2024
Στα μάτια του Μηταράκη ο Σύρος θα εγκληματούσε ξανά αν δεν τον δολοφονούσαν!
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Από ό,τι φαίνεται, θα το δούμε με το υπουργείο Δικαιοσύνης, ο συγκεκριμένος (ο 20χρονος Σύρος) είχε συλληφθεί και καταδικαστεί σε βαθμό κακουργήματος, απολύθηκε γρήγορα με όρους, επανασυνελήφθη τον Ιούνιο και αντί να επιστρέψει στη φυλακή ξαναφέθηκε ελεύθερος. Τώρα ουσιαστικά θα ήταν το τρίτο αδίκημά του» τα λόγια του υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Μηταράκη για τη δολοφονία του 20χρονου Σύρου από αστυνομικό.

Αυτά ήταν τα λόγια ενός υπουργού για τη δολοφονία ενός ανθρώπου, μετά από καταδίωξη αστυνομικών στους δρόμους της Λάρισας. Το γεγονός ότι είχε καταδικαστεί παλαιότερα σε βαθμό κακουργήματος, προφανώς, και δίνει το δικαίωμα σε αστυνομικούς να σηκώνουν το όπλο και να αφαιρούν ζωές. Όχι, όχι, η λύση δεν είναι η σύλληψη, η Δικαιοσύνη. Η λύση είναι μια και αυτή είναι ο θάνατος.

Και ο κ. Μηταράκης συνέχισε τις δηλώσεις του εναντίον του νεκρού ανθρώπου «Είναι κρίσιμο να αυστηροποιήσουμε τον κώδικα, δεν μπορεί κάποιος κατά συρροή να διαπράττει αδικήματα και διαρκώς να βρίσκεται στο δρόμο. Αυτό είναι ένα θέμα που πρέπει να το δούμε με την ανεξάρτητη δικαιοσύνη. Δεν μπορούμε να αφήνουμε ατιμώρητα ειδικά φαινόμενα μικρής εγκληματικότητας. Δημιουργείται κλίμα ατιμωρησίας».

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του 45χρονου αστυνομικού, ο ίδιος κατά τη διάρκεια της καταδίωξης σκόνταψε σε κάποιον συρμάτινο φράχτη και το όπλο του εκπυρσοκροτησε σκοτώνοντας τον νεαρό Σύρο.

Και αν σας θυμίζει κάτι όλο αυτό το σκηνικό, δεν κάνετε κανένα λάθος. Με τον ίδιο τρόπο δολοφονήθηκε και ο Γρηγορόπουλος το 2008 από αστυνομικό, με τον ίδιο τρόπο δολοφονήθηκε και ο 18χρονος Ρομά Νίκος Σαμπάνης μετά από καταδίωξη, με τον ίδιο τρόπο δολοφονήθηκε και ο 17χρονος Ναέλ στη Γαλλία και πόσοι άλλοι δολοφονήθηκαν με τον ίδιο τρόπο στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ.

Ο κ. Μηταράκης, από ότι φαίνεται ακολουθεί πιστά μια επικίνδυνη πολιτική, η οποία έχει εξαπλωθεί παγκοσμίως (γιατί ποιοι είμαστε εμείς να πάμε κόντρα;), η οποία υποβαθμίζει τους θανάτους ανθρώπων έναντι της εξουσίας που ασκεί (έχει δοθεί φυσικά από αυτές τις πολιτικές) η αστυνομία. Το παρελθόν ενός ανθρώπου φαίνεται να κρίνει και τη ζωή του.

Ο Αλέξης ήταν ένα παλιόπαιδο και τριγύριζε στα Εξάρχεια-Η λύση= Θάνατος.

Ο Ρομά Σαμπάνης ήταν ένας «γύφτος» που έκλεβε-Η λύση= Θάνατος.

Ο 20χρονος Σύρος ήταν ένας εγκληματίας «λάθρο»- Η λύση= Θάνατος.

Αυτή είναι η λύση και εφαρμόζεται κατά γράμμα σε πολλές «δυτικές ανεπτυγμένες» χώρες. Και φυσικά η Ελλάδα έχει μπει χρόνια σε αυτό τον χορό και χορεύει σε εξαιρετικούς ρυθμούς.

Στον αντίποδα τώρα, η λύση σύμφωνα με τον δικό μας υπουργό κ. Μηταράκη είναι η εφαρμογή καμερών στις στολές των αστυνομικών!! Κ. Μηταράκη, ωραία η ιδέα σας, αλλά να σας θυμίσουμε, ότι και οι Αστυνομικοί στις ΗΠΑ φορούν κάμερες (άλλοι βιντεοσκοπούν από τα κινητά τους κιόλας) και μια χαρά βλέπουμε άδικες δολοφονίες ανθρώπων, δείτε τη δολοφονία Φλόιντ και πολλές άλλες.

Κ. Μηταράκη η δήλωσή σας «προφανώς καμία χρήση βίας από την πλευρά της ΕΛ.ΑΣ. δεν γίνεται αποδεκτή» δεν είναι όντως αποδεκτή. Είναι η πλήρως υποβάθμιση μιας δολοφονίας ενός ανθρώπου, που αν και εγκληματίας, δεν του δόθηκε η ευκαιρία να δικαστεί και, ναι, ενδεχομένως να μπει φυλακή για τα αδικήματά του.

Αλλά είπαμε, η λύση είναι μια… Θάνατος.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σήμερα το τελευταίο αντίο στον Φοίβο Ιωαννίδη

Δολοφονία Αντώνη Καργιώτη: Παραπομπή με βαρύ κατηγορητήριο ζητά ο εισαγγελέας

Νεκροί σε διαδηλώσεις στο Αφγανιστάν

Στο Σύνταγμα οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα