ΑΘΗΝΑ
01:33
|
28.04.2024
Συνεχίζεται ο σάλος με τον παρουσιαστή του που φέρεται να πλήρωνε ανήλικο άτομο με αντάλλαγμα γυμνές φωτογραφίες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νέες και ακόμα πιο έντονες πιέσεις δέχεται η «ναυαρχίδα» της βρετανικής ειδησεογραφίας, το BBC, για το πώς χειρίστηκε την υπόθεση καταγγελίας σε βάρος ενός εκ των δημοφιλέστερων παρουσιαστών του, ο οποίος φέρεται να πλήρωνε επί τρία χρόνια ανήλικο άτομο με αντάλλαγμα γυμνές φωτογραφίες. Εν γνώσει του παρουσιαστή το ανήλικο άτομο χρησιμοποιούσε αυτά τα χρήματα (έως και 35.000 λίρες) για να ικανοποιεί τον εθισμό του στη ναρκωτική ουσία, κρακ.

Ο ειδησεογραφικός οργανισμός θεωρείται υπόλογος για τον χειρισμό της όλης πολύκροτης υπόθεσης καθώς σήμερα αποκαλύφθηκε ότι πέρασαν τουλάχιστον έξι εβδομάδες μέχρι να μεταφερθεί η πρώτη καταγγελία σε βάρος του παρουσιαστή στα… αυτιά του γενικού διευθυντή του BBC. Στέλεχος της κυβέρνησης του Ρίσι Σούνακ υπαινίχθηκε ότι το BBC θα μπει στο ίδιο στόχαστρο ερευνών μαζί με τον παρουσιαστή του.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης του Ηνωμένου Βασιλείου, Άλεξ Τσαλκ, προέτρεψε τον τηλεοπτικό σταθμό να «συνεχίσει» τον ρόλο του σε οποιαδήποτε έρευνα σχετικά με τους ισχυρισμούς ότι ο ανώνυμος άνδρας παρουσιαστής πλήρωσε έναν ευάλωτο έφηβο για σεξουαλικές εικόνες. Ο Τσαλκ πρόσθεσε ότι το κοινό «θα περίμενε ότι οι ισχυρισμοί αυτού του είδους θα αντιμετωπιστούν πολύ σθεναρά και έγκαιρα», μιλώντας στο δίκτυο Sky News ότι «ίσως, στο βάθος του χρόνου, θα χρειαστεί να διεξαχθεί έρευνα για το πώς αυτός ο ισχυρισμός διεκπεραιώθηκε». Ο παρουσιαστής του BBC θα πρέπει να ονομαστεί μόνο μετά από «πλήρη» έρευνα, είπε εν τω μεταξύ ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Η μητέρα του νεαρού ατόμου δήλωσε στη βρετανική ταμπλόιντ Sun ότι πήγε στον Τύπο επειδή ένιωθε ότι το BBC δεν ενεργούσε αρκετά γρήγορα, προσθέτοντας ότι πίστευε ότι οι πληρωμές δεν είχαν σταματήσει μετά τη διαμαρτυρία της.

Ο γενικός διευθυντής του BBC, Τιμ Ντέιβι, εξήγησε ότι μια σειρά από καταγγελίες διατυπώθηκαν τον περασμένο Μάιο, ακολουθούμενες από περαιτέρω ισχυρισμούς «διαφορετικής φύσης» την περασμένη Πέμπτη. Ο παρουσιαστής παρέμεινε στον αέρα μέχρι την περασμένη εβδομάδα, όταν δημοσιογράφοι της Sun πλησίασαν το BBC για να σχολιάσουν την υπόθεση.

Στο μεταξύ ο πανικός στο ίδιο το BBC για το ποιος είναι ο παρουσιαστής συνεχίζεται με τα περισσότερα στελέχη του οργανισμού να ποιούν τη νήσσαν.

Η Sun ανέφερε ότι ο παρουσιαστής φέρεται να ζήτησε για πρώτη φορά εικόνες από τον νεαρό το 2020 όταν ήταν 17 ετών και έχει κάνει μια σειρά από πληρωμές όλα αυτά τα χρόνια. Η εφημερίδα δημοσίευσε σήμερα (10/7) νέα στοιχεία, τονίζοντας ότι ο σταρ του BBC τηλεφώνησε στον νεαρό για να τον ρωτήσει «τι έκανες;». Στη συνέχεια, φέρεται να ζήτησε από το άτομο να μιλήσει στη μητέρα του και να την παροτρύνει να σταματήσει την έρευνα, πρόσθεσε η εφημερίδα.

Η ίδια εφημερίδα (Sun) γράφει σήμερα ότι ο παρουσιαστής, «ένας από τους μεγαλύτερους αστέρες του BBC», «τηλεφώνησε δύο φόρες μέσα σε κατάσταση πανικού» στο νεαρό άτομο την περασμένη εβδομάδα. Του ζητούσε να τηλεφωνήσει στη μητέρα του για να «σταματήσει την έρευνα».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Γερμανία είναι χλιαρή στην ιδέα της Κίνας για διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream

Μια ταινία γυρισμένη στο διάστημα

Καμπότζη: Είκοσι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε έκρηξη σε βάση πυρομαχικών

Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το “πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα” ακρίβειας»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα