ΑΘΗΝΑ
18:26
|
27.04.2024
Η παρουσίαση θα γίνει στην ερχόμενη ΔΕΘ και οι νέες ταυτότητες θα έχουν και ημερομηνία λήξης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πολύ σύντομα θα είναι διαθέσιμες οι νέες ταυτότητες, που αναμένονται εδώ και αρκετά χρόνια, με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νότη Μηταράκη να προαναγγέλει πως η παρουσίασή τους θα γίνει στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Σε συνέντευξή του στο Action 24 σήμερα το πρωί ο υπουργός ρωτήθηκε για τις νέες ταυτότητες και τόνισε πως θα έχουν μορφή πιστωτικής κάρτας, το κόστος τους θα είναι στα 10 ευρώ, όπως έχει προβλεφθεί από το 2018 και θα έχουν ημερομηνία λήξεως στα 10 χρόνια. «Η παρουσίαση θα γίνει στην ερχόμενη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης», είπε και τόνισε πως δεν υπάρχει κανένα σύστημα «γεωεντοπισμού» σε αυτές αλλά θα είναι έγγραφα που δεν θα παραχαράσσονται και θα ενισχύουν την ασφάλεια του πολίτη.

Την επόμενη ημέρα από την παρουσίασή τους, οι νέες ταυτότητες θα είναι διαθέσιμες για έκδοση. Όσο για το κόστος των 10 ευρώ, είναι αυτό που ισχύει και τώρα για την έκδοση νέας ταυτότητας σε περίπτωση που αυτή δεν έχει κλαπεί ή απωλεθεί.

Παράλληλα, όπως είπε το πρωί της Τρίτης ο Νότης Μηταράκης, μέσα από τον ψηφιακό μετασχηματισμό θα μπορέσει να απαλλαχθεί ένας μεγάλος αριθμός αστυνομικών από εργασίες που αφορούν στη γραφειοκρατία και να βρεθούν στους δρόμους για να επιτευχθεί ο στόχος της καλύτερης αστυνόμευσης, πρόληψης και αντιμετώπισης της εγκληματικότητας και ειδικά των μικρών εκφάνσεων αυτής που αφορούν στις γειτονιές. Μάλιστα επεσήμανε πως αυτός είναι ένας από τους βασικούς στόχους που θέτει τους επόμενους 12 μήνες.

Ο κ. Μηταράκης απαντώντας σε σχετική ερώτηση, σημείωσε πως πέρα από τα ζητήματα της αντιμετώπισης της εγκληματικότητας πρέπει να υπάρχει και η πρόληψη φέρνοντας το παράδειγμα των συζητήσεων που γίνονται με το Υπουργείο Δικαιοσύνης προκειμένου να υπάρξουν αυστηρότερες ποινές σε μικρά παραπτώματα. Έτσι, όπως τόνισε, «θα πρέπει να μειώσουμε την πιθανότητα κάποιος, πριν προβεί σε αντικοινωνική συμπεριφορά, να σκεφτεί πως δεν θα έρθει αντιμέτωπος με την Ελληνική Δικαιοσύνη».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το “πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα” ακρίβειας»

Βελόπουλος: Προσβλητικές οι δηλώσεις Μητσοτάκη για καλές θέσεις εργασίας και υψηλές αμοιβές

Σακελλαρίδης: «Το σημαντικό για τη Νέα Αριστερά, είναι να πετύχουμε το μεγαλύτερο δυνατό ποσοστό»

Οι σοσιαλιστές οπαδοί καλούν τον Ισπανό πρωθυπουργό να παραμείνει στη θέση του

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα