ΑΘΗΝΑ
21:55
|
04.07.2024
Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης, Ράιλα Οντίνγκα, έχει επανειλημμένα καλέσει τους Κενυάτες να διαδηλώσουν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Κένυα κατά τη διάρκεια συγκρούσεων στο πλαίσιο των σημερινών διαδηλώσεων κατά των πρόσφατων αυξήσεων των φόρων και του αυξανόμενου κόστους ζωής, σύμφωνα με το africanews και το AFP.

Η αστυνομία στην πρωτεύουσα, Ναϊρόμπι, εθεάθη να εκτοξεύει δακρυγόνα εναντίον ορισμένων διαδηλωτών που έβαλαν φωτιά σε ελαστικά και πέταξαν πέτρες προς τους αστυνομικούς.

Ο Ράιλα Οντίνγκα, ηγέτης της αντιπολίτευσης της Κένυας, ο οποίος έχασε από τον πρόεδρο Γουίλιαμ Ρούτο στις περσινές εκλογές, έχει επανειλημμένα καλέσει τους Κενυάτες να διαδηλώσουν.

Οι αυξήσεις στους φόρους ενίσχυσαν την απογοήτευση στην χώρα-οικονομικό κόμβο της ανατολικής Αφρικής, όπου ο πληθωρισμός κυμαίνεται γύρω στο 8%. Οι αυξήσεις έχουν, προς το παρόν, παγώσει από το ανώτατο δικαστήριο της χώρας.

Η HRW και η Διεθνής Αμνηστία τον Μάιο δήλωσαν ότι είχαν τεκμηριώσει τους θανάτους 12 ανθρώπων στα χέρια της αστυνομίας.

Οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων επέκριναν επίσης τον ισχυρισμό της αστυνομίας ότι απαιτείται εκ των προτέρων ειδοποίηση για οποιαδήποτε διαδήλωση «για το συμφέρον της εθνικής ασφάλειας», ενώ το σύνταγμα της Κένυας περιλαμβάνει το δικαίωμα ειρηνικής διαδήλωσης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εκλογές στη Βρετανία: Στο 67% η συμμετοχή-Προς ιστορική νίκη οδεύουν οι Εργατικοί

Γερμανία: Άλλαξε ονομασία πόλης για τα μάτια της Τέιλορ Σουίφτ

Κέρκυρα: Ξήλωσαν τραπεζοκαθίσματα και ξαπλώστρες μετά από καταγγελίες στο MyCoast

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Πτώση της ΝΔ, μάχη για την τέταρτη θέση

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα