ΑΘΗΝΑ
05:55
|
28.04.2024
Νοσηλεύεται ο 61χρονος Ουαλός, ο οποίος κατονομάστηκε από τη σύζυγό του, Βίκυ Φλιντ. Κατηγορείται για ανάρμοστη σχέση και συμπεριφορά απέναντι σε νεαρά άτομα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Χιου Έντουαρντς νοσηλεύεται με «σοβαρά θέματα ψυχικής υγείας», ανακοίνωσε η σύζυγος, Βίκυ Φλιντ, η οποία νωρίτερα κατονόμασε τον σύζυγό της ως τον παρουσιαστή του BBC, ο οποίος βρίσκεται στο επίκεντρο του νέου σκανδάλου. Ο Χιου Έντουαρντς, από τις πλέον αναγνωρίσιμους και έγκριτους παρουσιαστές ειδήσεων στο Ηνωμένο Βασίλειο, κατηγορείται για ανάρμοστη σχέση και συμπεριφορά απέναντι σε νεαρά άτομα.

Η αποκάλυψη του νέου σκανδάλου που έχει ταράξει την καθημερινότητα πολλών εργαζομένων στο BBC και έχει αμαυρώσει εκ νέου το κύρος του βρετανικού οργανισμού, έγινε από την ταμπλόιντ, The Sun.

Η Βίκυ Φλιντ, σύζυγος του Χιου Έντουαρντς, δήλωσε ότι προέβη στη δημόσια δήλωση ανησυχώντας για την κατάσταση της ψυχικής υγείας του συζύγου της και για να προστατεύσει τα παιδιά τους.

«Ο Χιου υποφέρει από σοβαρά προβλήματα ψυχικής υγείας. Όπως είναι καλά καταγεγραμμένο, έχει δεχθεί θεραπεία για σοβαρή κατάθλιψη τα τελευταία χρόνια», αναφέρει η κα Φλιντ και προσθέτει ότι η κατάστασή του επιδεινώθηκε λόγω των γεγονότων των τελευταίων ημερών, με αποτέλεσμα να υποστεί «ακόμα ένα σοβαρό επεισόδιο» και πλέον να νοσηλεύεται για το προσεχές μέλλον. Η ίδια διευκρίνισε ότι ο σύζυγός της θα απαντήσει σε όλες τις καταγγελίες που έχουν δημοσιευθεί, όταν θα είναι σε θέση να το κάνει. Ο Χιου Έντουαρντς φέρεται να πληροφορήθηκε τις καταγγελίες σε βάρος του για πρώτη φορά μόλις την περασμένη Πέμπτη. Η δήλωση της κ. Φλιντ κλείνει με μια παράκληση για σεβασμό της ιδιωτικότητας της οικογένειας και με έκφραση λύπης για τον αντίκτυπο της υπόθεσης στους συναδέλφους του παρουσιαστή του BBC.

Το δημοσίευμα της Sun αναφέρει ότι γνωστός παρουσιαστής του BBC κατέβαλε σημαντικά χρηματικά ποσά σε νεαρό άτομο με αντάλλαγμα άσεμνες φωτογραφίες σεξουαλικού περιεχομένου.

Στο μεταξύ, η Μητροπολιτική Αστυνομία ανακοίνωσε, νωρίτερα, ότι προς το παρόν δεν στοιχειοθετείται κάποιο ποινικό αδίκημα σε βάρος του 61χρονου παρουσιαστή του BBC. «Οι αστυνομικοί της Ειδικής Διοίκησης Εγκλημάτων της Μητροπολιτικής Αστυνομίας έχουν πλέον ολοκληρώσει την αξιολόγησή τους και διαπίστωσαν ότι δεν υπάρχουν πληροφορίες που να δείχνουν ότι έχει διαπραχθεί ποινικό αδίκημα. Κατά τη λήψη αυτής της απόφασης, μίλησαν με διάφορα μέρη, συμπεριλαμβανομένου του BBC και του φερόμενου ως καταγγέλλοντα και της οικογένειας του φερόμενου ως καταγγέλλοντα, και τα δύο μέσω άλλης αστυνομικής δύναμης», αναφέρει η ανακοίνωση της Μητροπολιτικής Αστυνομίας, η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα από το πρακτορείο ειδήσεων Press Association.

Ως εκ τούτου η διοίκηση του BBC ανακοίνωσε τη συνέχιση της εσωτερικής έρευνάς του απέναντι σε όλες τις καταγγελίες. Μια έρευνα, η οποία διεκόπη προσωρινά, έπειτα από αίτημα της Μητροπολιτικής Αστυνομίας.

Την περασμένη εβδομάδα η βρετανική εφημερίδα Sun δημοσίευσε τη μαρτυρία μιας γυναίκας, η οποία κατηγόρησε έναν παρουσιαστή του BBC ότι πλήρωσε περισσότερες από 35.000 λίρες στο 17χρονο παιδί της (χωρίς να διευκρινίζεται αν είναι αγόρι ή κορίτσι) με αντάλλαγμα φωτογραφίες πορνογραφικού περιεχομένου. Έκτοτε εμφανίστηκε και δεύτερο νεαρό άτομο με την ίδια καταγγελία σε βάρος του παρουσιαστή του BBC.

Η μητέρα του μη κατονομαζόμενου νεαρού ατόμου κατηγόρησε ευθέως τη διοίκηση του βρετανικού ραδιοτηλεοπτικού οργανισμού διότι ο παρουσιαστής συνέχισε τις εκπομπές στην τηλεόραση για αρκετές εβδομάδες ενώ η ίδια είχε ενημερώσει το BBC για τις κατηγορίες αυτές στις 19 Μαΐου.

Ο Χιου Έντουαρντς, στέλεχος του BBC για τουλάχιστον τέσσερις δεκαετίες, είναι ο βασικός παρουσιαστής του δελτίου ειδήσεων στις 10 (Ten O’Clock News) τα τελευταία 20 χρόνια.

Είναι το πρόσωπο που ανακοίνωσε τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ, έχει περιγράψει σημαντικά γεγονότα και τελετές που αφορούν τη βρετανική βασιλική οικογένεια, την ορκωμοσία του Μπαράκ Ομπάμα και τον θάνατο του Νέλσον Μαντέλα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Καμπότζη: Είκοσι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε έκρηξη σε βάση πυρομαχικών

Οι σοσιαλιστές οπαδοί καλούν τον Ισπανό πρωθυπουργό να παραμείνει στη θέση του

Αρμενία: Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για την οριοθέτηση των συνόρων με το Αζερμπαϊτζάν

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εργασιών συντήρησης στην Αττική οδό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα