ΑΘΗΝΑ
17:12
|
28.04.2024
Οι εξετάσεις των υποψήφιων οδηγών αναβάλλονται. Κλείνουν τα υποθηκοφυλακεία της χώρας και μοιράζονται παγωμένα νερά στους οδηγούς λεωφορείων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο καύσωνας «Κλέων» ανατρέπει το σχεδιασμό των υποψηφίων οδηγών για δίπλωμα οδήγησης και τις εργασίες δικηγόρων και συμβολαιογράφων στα υποθηκοφυλακεία της Περιφέρειας Αττικής.

Η Γενική Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας Αττικής αποφάσισε για αύριο, Παρασκευή, 14 Ιουλίου 2023, την αναβολή των δοκιμασιών «προσόντων και συμπεριφοράς υποψηφίων» οδηγών και οδηγών για όλες τις κατηγορίες, σε όλες τις περιφερειακές ενότητες.

Τι αποφασίστηκε για τα Υποθηκοφυλακεία

Παράλληλα ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης αποφάσισε την αναστολή της λειτουργίας των Υποθηκοφυλακείων της χώρας εξαιρουμένων των παραγραφών και των εγγραπτέων πράξεων για τις οποίες συντρέχει νόμιμη προθεσμία προς εγγραφή.

Όσον αφορά στα άμισθα/μη άμισθα Υποθηκοφυλακεία της χώρας ο Υπουργός Δικαιοσύνης συνέστησε όπως οι Προϊστάμενοι των εν λόγω υπηρεσιών να μεριμνήσουν για την εφαρμογή του σχετικού μέτρου ανάλογα με τις επικρατούσες συνθήκες και με ενημέρωση του κοινού προς αποφυγή ταλαιπωρίας των πολιτών.

Επίσης, μέτρα για την προστασία των εργαζομένων οδηγών πήρε για αύριο, 14 Ιουλίου και μεθαύριο, Σάββατο 15 Ιουλίου, η διοίκηση της Ανώνυμης Εταιρείας Οδικές Συγκοινωνίες (Ο.ΣΥ. Α.Ε.) ακολουθώντας τις κυβερνητικές εγκυκλίους για την προστασία εργαζομένων λόγω των υψηλών θερμοκρασιών.

Κλιματιστικά στο φουλ και νερά στους οδηγούς

Ειδικότερα, ως προς την προφύλαξη των οδηγών των οχημάτων του στόλου της εταιρείας, αύριο και μεθαύριο σε όλα τα αμαξοστάσια θα παρέχονται εμφιαλωμένα μπουκάλια με νερό στο σύνολο του προσωπικού και στους οδηγούς.

Παράλληλα, σε κεντρικά σημεία της Αθήνας και του Πειραιά (Πανεπιστήμιο-Ρήγα Φεραίου, Χαυτεία, Συγγρού-Φιξ, πλ. Καραϊσκάκη) συνεργεία της Ο.ΣΥ. Α.Ε. θα μοιράζουν νερό και χυμούς στους οδηγούς των διερχομένων οχημάτων των γραμμών του ΟΑΣΑ. Ως προς τους υπόλοιπους υπαλλήλους της εταιρείας, υπάρχει το δικαίωμα της τηλε-εργασίας και η δυνατότητα ευέλικτης προσέλευσης ανάλογα με τη θέση εργασίας τους. Για τις ευπαθείς ομάδες του προσωπικού, ισχύουν όσα αναφέρονται στην εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας.

Επίσης, κατά πάγια εντολή, ανεξάρτητα από τον καύσωνα, τα οχήματα της Ο. ΣΥ. Α.Ε. κυκλοφορούν με air-condition σε πλήρη λειτουργία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γάζα: Ο αριθμός των νεκρών από τα ισραηλινά χτυπήματα πλησιάζει τους 34.500

ΗΠΑ: Εκατοντάδες συλλήψεις φοιτητών καθώς εξαπλώνονται οι διαδηλώσεις για τον πόλεμο στη Γάζα

Ένας νεκρός και τέσσερις αγνοούμενοι σε ναυάγιο με μετανάστες στη Σάμο

Εξάρχεια: Μητέρα και δύο παιδιά διασώθηκαν από φλεγόμενο διαμέρισμα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα