ΑΘΗΝΑ
22:05
|
01.05.2024
Η δικηγόρος της 25χρονης είπε ότι άρπαξε την πελάτισσά της από τα μαλλιά και είπε: «Έλα εδώ μωρή γύφτισσα, κουμάντο κάνω εγώ εδώ πέρα».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε σοβαρή καταγγελία για περιστατικό αστυνομικής αυθαιρεσίας με ρατσιστικά κίνητρα προχώρησε δικηγόρος νεαρής εγκύου Ρομά στα Καμίνια. Η υπόθεση φέρεται να έγινε την περασμένη Πέμπτη, όταν αστυνομικός, όπως καταγγέλλεται, μπήκε στο σπίτι της την άρπαξε από τα μαλλιά και της είπε μπροστά στο παιδί της «έλα εδώ μωρή γύφτισσα, κουμάντο κάνω εγώ εδώ πέρα».

Το περαστικό έφερε στη δημοσιότητα η ιστοσελίδα news24/7 φιλοξενώντας δηλώσεις της δικηγόρου του θύματος, η οποία περιγράφει το περιστατικό.

Η Κλεονίκη Αλιζότη αναφέρει ότι γείτονες κάλεσαν την αστυνομία διαμαρτυρόμενοι για διατάραξη οικιακής ειρήνης, επειδή έκλαιγε το 5 ετών παιδί της.

Έφτασε η αστυνομία, εκείνη βγήκε στην πόρτα και ο αστυνομικός εισήλθε στην οικία της, χωρίς να συντρέχει κανένας νόμιμος λόγος. Την τράβηξε από τα μαλλιά μπροστά στο ανήλικο παιδί της και της είπε “Έλα εδώ μωρή γύφτισσα, κουμάντο κάνω εγώ εδώ πέρα”. Την πήρε -κυριολεκτικά- με τις πιτζάμες και την οδήγησε στο αστυνομικό τμήμα, αναφέρει η δικηγόρος.

Προσθέτει, επίσης, ότι η 25χρονη αποφάσισε να κινηθεί νομικά κατά του αστυνομικού, συμπληρώνοντας ότι και ο αστυνομικός έκανε μήνυση. «Δεν γνωρίζω με ποια νόμιμη βάση, οπότε κινηθήκαμε νομικά και για ψευδή καταμήνυση» σημειώνει.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα