ΑΘΗΝΑ
08:12
|
05.05.2024
«Το μέρος της συμφωνίας που αφορά τη Ρωσία δεν έχει εφαρμοστεί μέχρι στιγμής, επομένως η ισχύς της τερματίζεται», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στην ανακοίνωση ότι η Ρωσία σταματά να συμμετέχει στη συμφωνία για τα σιτηρά της Μαύρης Θάλασσας, προχώρησε σήμερα ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Η συμφωνία, με τη συμμετοχή των Ηνωμένων Εθνών και τη μεσολάβηση της Τουρκίας, που στόχευε στην ανακούφιση της παγκόσμιας επισιτιστικής κρίσης επιτρέποντας την ασφαλή εξαγωγή ουκρανικών σιτηρών από τα λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας, έληξε σήμερα Δευτέρα.

Παρότι η λεγόμενη «Πρωτοβουλία της Μαύρης Θάλασσας» που υπεγράφη στις 22 Ιουλίου του 2022 αρχικά για 120 ημέρες, είχε έως τώρα ανανεωθεί τρεις φορές, παρέμεναν οι διαμαρτυρίες της Μόσχας ότι δεν εκπληρώνονταν εδώ και μήνες οι προϋποθέσεις της και συγκεκριμένα το σκέλος που αφορούσε στην εξαγωγή ρωσικών λιπασμάτων και αγροτικών προϊόντων.

«Στην πραγματικότητα, οι συμφωνίες της Μαύρης Θάλασσας έπαψαν να ισχύουν σήμερα», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Δυστυχώς, το μέρος της συμφωνίας της Μαύρης Θάλασσας που αφορά τη Ρωσία δεν έχει εφαρμοστεί μέχρι στιγμής, επομένως η ισχύς της τερματίζεται. Μόλις εκπληρωθεί το ρωσικό μέρος, η Μόσχα θα επιστρέψει αμέσως στην εφαρμογή της», πρόσθεσε, τονίζοντας ότι η απόφαση ήταν ειλημμένη και δεν σχετίζεται με την σημερινή επίθεση στην γέφυρα της Κριμαίας..

Σύμφωνα με το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti, η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα ανέφερε στους δημοσιογράφους ότι η Μόσχα έχει ήδη ενημερώσει την Ουκρανία, την Τουρκία και τον ΟΗΕ ότι δεν προτίθεται να δώσει τη συγκατάθεσή της σε παράταση της συμφωνίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Boeing mafia;

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως είναι σύμπτωση ο δεύτερος θάνατος πληροφοριοδότη της Boeing.
ΣΥΝΑΦΗ

Ελεύθερος ο αστυνομικός από τις Ισραηλινές αρχές κατόπιν παρέμβασης του ΥΠ.ΕΞ.

Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε «πλήρη πείνα», λέει η επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ

Η 15η Σύνοδος Κορυφής του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας ξεκινά στη Γκάμπια

Ρωσία: Η άσκηση Steadfast Defender είναι ένδειξη ότι το NATO ετοιμάζεται για σύγκρουση

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα