ΑΘΗΝΑ
14:43
|
28.04.2024
Ξημερώματα έφτασαν συνοδεία αστυνομίας ο εργολάβος και τα συνεργεία για να περιφράξουν τον χώρο - 6 προσαγωγές πολιτών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με τη συνοδεία δυνάμεων των ΜΑΤ και δικυκλιστών της ΟΠΚΤΕ φορτηγά και εργολάβοι του δήμου Αθηναίων εισέβαλαν στις 6.30 το πρωί στο πάρκο Δρακοπούλου, ενώ έγιναν και 6, αναίτιες όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι, προσαγωγές.

Όπως αναφέρει η Ανοιχτή Συνέλευση Υπεράσπισης του Πάρκου Δρακοπούλου, ο εργολάβος κατέφθασε συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων και ξεφόρτωσε τσιμεντένιες βάσεις με στόχο να περιφράξει ολόκληρο τον χώρο του παλιού εργοστασίου και ένα μεγάλο μέρος του διαμορφωμένου πάρκου, προκειμένου να προχωρήσει η υποτιθέμενη «ανάπλαση» που έχει ανακοινώσει ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση οι κάτοικοι και μέλη της συνέλευσης, οι οποίοι εδώ και πολλούς μήνες, κάνουν «αγώνα» για να παραμείνει το πάρκο ανοιχτό και ελεύθερο, ζήτησαν να επιδειχθούν οι απαραίτητες άδειες. Για άλλη μια φορά τόσο ο εργολάβος όσο και η αστυνομία αρνήθηκαν και προσήγαγαν, αναίτια, 6 άτομα στο ΑΤ Πατησίων.

Όπως τονίζουν μέλη της συνέλευσης η μάχη για να σωθεί το πάρκο Δρακόπουλου, όπως αντίστοιχα και το πάρκο Κύπρου και Πατησίων, η Ακαδημία Πλάτωνα, ο λόφος του Στρέφη και η πλατεία Εξαρχείων είναι μάχη για τη ζωή και το μέλλον των απλών καθημερινών ανθρώπων της γειτονιάς που βλέπουν τη ζωή τους να τσακίζεται στον βωμό της τουριστικοποίησης και της επιχειρηματικής επέλασης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΗΠΑ: Εκατοντάδες συλλήψεις φοιτητών καθώς εξαπλώνονται οι διαδηλώσεις για τον πόλεμο στη Γάζα

Πέντε κατακτήσεις των γυναικών στην ΕΣΣΔ

Ο Στόλος της Ελευθερίας αναβάλλει το ταξίδι του στη Γάζα

Οργή κατά Μπάιντεν στο ετήσιο δείπνο της Ένωσης Ανταποκριτών του Λευκού Οίκου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα