ΑΘΗΝΑ
02:57
|
04.05.2024
Στον άνδρα εξετάζεται το να απαγγελθούν κατηγορίες για αντίσταση κατά της αρχής και χουλιγκανισμό.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η αστυνομία της Μόσχας συνέλαβε έναν άνδρα που πέταξε βόμβα μολότοφ στο μαυσωλείο του Βλαντίμιρ Λένιν, ανέφερε σήμερα το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Τass. Ο τάφος του ηγέτη των Μπολσεβίκων, που βρίσκεται στην καρδιά της ρωσικής πρωτεύουσας, δεν υπέστη καμία ζημιά.

«Το περιστατικό συνέβη την προηγούμενη μέρα περίπου στις 10 το βράδυ. Ένας άνδρας πλησίασε το Μαυσωλείο του Λένιν και πέταξε μια βόμβα μολότοφ προς την κατεύθυνση του. Δεν υπήρξε ανάφλεξη. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν γρήγορα τον παραβάτη», είπαν αστυνομικές πηγές στο πρακτορείο.

Αναφέρεται επιπλέον ότι στον άνδρα εξετάζεται το να απαγγελθούν κατηγορίες για αντίσταση κατά της αρχής και χουλιγκανισμό.

Το μαυσωλείο χρησιμεύει από το 1930 ως το τελευταίο μέρος ανάπαυσης για τα ταριχευμένα λείψανα του ηγέτη της Οκτωβριανής Επανάστασης, ο οποίος πέθανε το 1924, και από το 1990 έχει χαρακτηριστεί ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO.

Το 2021, το Κρεμλίνο δήλωσε, ότι παρά τα σχετικά αιτήματα εκ μέρους διάφορων πολιτικών που πιέζουν για μια σκληρότερη στάση απέναντι στην κληρονομιά της Οκτωβριανής Επανάστασης, δεν είναι στις άμεσες προτεραιότητές του να καταργήσει το μαυσωλείο.

Τον Φεβρουάριο, ένας μεθυσμένος άνδρας προσπάθησε να παραβιάσει το μαυσωλείο, αλλά συνελήφθη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΑΝΤΑΡΣΥΑ για αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Στη φυλακή οι ναζί της Χρυσής Αυγής

Παναμάς: Ομαλοποιείται η εκλογική κούρσα με αποδοχή της υποψηφιότητας Μουλίνο

Με πάνω από 400 χιλιάδες αυτοκίνητα η έξοδος των Αθηναίων

Άγιοι Θεόδωροι: Εξαφανίστηκε και το μηχανάκι του βρέθηκε παρατημένο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα