ΑΘΗΝΑ
00:49
|
08.05.2024
Η Colectivo Justicia Racial κάλεσε τον Πρόεδρο Γκουστάβο Πέτρο να προχωρήσει στη ριζική μεταρρύθμιση της αστυνομίας που υποσχέθηκε προεκλογικά.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η αστυνομία της Κολομβίας πυροβόλησε έναν 16χρονο μαύρο έφηβο, τον Μίλτον Αντρές Περλάζα, και στη συνέχεια τον έπνιξε παρασύροντάς τον σε ένα ποτάμι στο Βάλε ντε Κάουκα. Η αστυνομία συγκάλυψε το έγκλημα για ένα μήνα έως ότου αντιρατσιστές ακτιβιστές της οργάνωσης «Colectivo Justicia Racial» το δημοσιοποίησαν την περασμένη εβδομάδα.

Ακολούθησαν διαδηλώσεις στην Κάουκα, με αίτημα την απονομή δικαιοσύνης για τον δολοφονηθέντα έφηβο. Η Δυτική Ακτή της Κολομβίας έχει την υψηλότερη πληθυσμιακή πυκνότητα Αφρο-Κολομβιανών στη χώρα, οι οποίοι, σύμφωνα με το Colectivo Justicia Racial, είναι θύματα «θεσμικής ρατσιστικής βίας».

Τα δελτία τύπου από την Εθνική Αστυνομία ισχυρίστηκαν ότι ο 16χρονος έφερε πυροβόλο όπλο, αλλά ο διευθυντής και δικηγόρος της Colectivo Justicia Racial, Αλί Μπαντού διέψευσε αυτή τη δήλωση, λέγοντας ότι μετά τη δολοφονία του νεαρού, η αστυνομία έβαλε το όπλο στο στήθος του και έτριψε τα δάχτυλά του στη σκανδάλη για να φτιάξει πλαστά στοιχεία.

Η Colectivo Justicia Racial προέτρεψε τον Κολομβιανό Πρόεδρο, Γκουστάβο Πέτρο, να τηρήσει την προεκλογική του υπόσχεση να προωθήσει ριζικές μεταρρυθμίσεις στην αστυνομία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στους 90 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών από τις πλημμύρες στη Βραζιλία

Η «πατριωτική» εκστρατεία της Μελόνι κατά των αμβλώσεων ξεκίνησε

Διπλές εκλογές αύριο στη Βόρεια Μακεδονία

Η SBU ισχυρίζεται ότι απέτρεψε σχέδιο δολοφονίας του Ουκρανού προέδρου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα