ΑΘΗΝΑ
14:21
|
02.05.2024
«Δεν άκουσα κανέναν από τους δυτικούς χορηγούς του καθεστώτος του Κιέβου να καταδικάζει αυτήν την τρομοκρατική ενέργεια», τόνισε ο Ντμίτρι Πολυάνσκι.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Για στοιχεία που υποδεικνύουν συμμετοχή δυτικών υπηρεσιών πληροφοριών στην χθεσινή επίθεση στη Γέφυρα της Κριμαίας, που είχε ως συνέπεια τον θάνατο δύο πολιτών και τον τραυματισμό ενός παιδιού, έκανε λόγο ο πρώτος αναπληρωτής μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσίας στα Ηνωμένα Έθνη Ντμίτρι Πολιάνσκι, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας.

«Σήμερα μάθαμε για άλλη μια τρομοκρατική επίθεση που πραγματοποίησε το καθεστώς του Κιέβου κατά της γέφυρας της Κριμαίας, που βρίσκεται εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από τη ζώνη μάχης», σημείωσε ο διπλωμάτης.

«Δεν άκουσα κανέναν από τους δυτικούς χορηγούς του καθεστώτος του Κιέβου να καταδικάζει αυτήν την τρομοκρατική ενέργεια. Μένει ακόμα να δούμε σε ποιο βαθμό δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών, ιδιαίτερα οι βρετανικές, συμμετείχαν στην προετοιμασία και τη διεξαγωγή της συγκεκριμένης τρομοκρατικής επίθεσης. Υπάρχουν πολλά στοιχεία που υποδεικνύουν κάτι τέτοιο», υπογράμμισε.

«Πρόκειται για αβάσιμες εικασίες από τη Ρωσία και δεν θα τoυς δώσουμε αξία σχολιάζοντας περαιτέρω», τόνισε από την πλευρά του εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Βρετανίας.

Την ίδια ώρα μη επιβεβαιωμένες πηγές αναφέρουν πως η επίθεση στην γέφυρα της Κριμαίας πραγματοποιήθηκε με τη βοήθεια βρετανικού υποβρύχιου αυτόνομου ρομπότ REMUS 600 που μπορεί να κινείται κάτω από το νερό σε βάθος έως και 600 μέτρα, με επιπλέον φορτίο εκρηκτικών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

UNRWA: Άλλοι μπορούν να καλύψουν την απώλεια χρηματοδότησης από τις ΗΠΑ

Πεσκόφ: Καμιά ειρήνη με τους όρους του Ζελένσκι

Κυρώσεις από Ιράν προς ΗΠΑ και Ηνωμένο Βασίλειο

Η Ρωσία καλεί έρευνα για τους μαζικούς τάφους στη Γάζα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα