ΑΘΗΝΑ
11:36
|
10.05.2024
«Αυτές οι λαμαρίνες δεν πρόκειται να μείνουν» διατράνωσαν εκατοντάδες κάτοικοι αποφασισμένοι να υπερασπιστούν τον ελεύθερο χώρο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δυναμική διαδήλωση πραγματοποίησαν χθες, Δευτέρα, το απόγευμα εκατοντάδες κάτοικοι των Πατησίων, μετά την πρωινή εισβολή εργολάβων υπό τη συνοδεία της αστυνομίας προκειμένου να περιφράξουν ολόκληρο τον χώρο του παλιού εργοστασίου και ένα μεγάλο μέρος του διαμορφωμένου πάρκου Δρακοπούλου.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση η Ανοιχτή Συνέλευση Υπεράσπισης Πάρκου, πάνω από 300 κάτοικοι και αλληλέγγυα άτομα πορεύτηκαν πέριξ του πάρκου και κατέληξαν μέσα σε αυτό και αμφισβητώντας έμπρακτα τον αποκλεισμό και εισβάλλοντας στον περιφραγμένο χώρο.

Στη θέα της προσπάθειας των κατοίκων να ξηλώσουν με τα χέρια τους τις λαμαρίνες οι αστυνομικές δυνάμεις επιτέθηκαν στον συγκεντρωμένο κόσμο με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης μετατρέποντας την Πατησίων σε πεδίο μάχης.

Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης, πραγματοποιήθηκε μία σύλληψη, ενός 36χρονου άνδρα σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, με αποτέλεσμα αλληλέγγυοι να καλούν σε συγκέντρωση σήμερα το πρωί στις 9 στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

12 τραγούδια για την Παλαιστίνη

Το μήνυμα για τερματισμό του πολέμου στη Γάζα και λευτεριά στην Παλαιστίνη προσπαθούν να περάσουν μέσα από τη μουσική 12 γνωστοί καλλιτέχνες.
ΣΥΝΑΦΗ

Βέλγιο: Εργαζόμενοι διέκοψαν την μετάδοση  του τραγουδιού του Ισραήλ στη Eurovision

Ο καιρός σήμερα: Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες

Να διεθνοποιήσουμε τα ελληνικά πανεπιστήμια: Η άλλη πλευρά του Ατλαντικού μας περιμένει

Σχέδια κλιμάκωσης των επιθέσεων κατά του Ισραήλ καταστρώνουν οι Χούθι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα