ΑΘΗΝΑ
04:38
|
03.03.2024
Σύμφωνα με το Καναδικό Διαυπηρεσιακό Κέντρο Δασικών Πυρκαγιών, χθες καταγράφηκαν πάνω από 900 ενεργές εστίες. 2 πυροσβέστες νεκροί.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο αριθμός των δασικών πυρκαγιών στον Καναδά που ταξινομήθηκαν ως «εκτός ελέγχου» σχεδόν άγγιξε εχθές τις 600. Η χώρα βιώνει τη χειρότερη περίοδο πυρκαγιών εδώ και δεκαετίες.

Σύμφωνα με το Καναδικό Διαυπηρεσιακό Κέντρο Δασικών Πυρκαγιών (CIFFC), καταγράφηκαν πάνω από 900 ενεργές πυρκαγιές στη χώρα τη Δευτέρα, με 599 από αυτές να χαρακτηρίζονται ως εκτός ελέγχου. 204 μέτωπα αξιολογήθηκαν ως «υπό έλεγχο», ενώ άλλα 104 μέτωπα «συγκρατούνταν» από πυροσβέστες, οι οποίοι αριθμούν πλέον 2 νεκρούς συναδέλφους.

Η Βρετανική Κολομβία είναι η επαρχία του Καναδά που έχει πληγεί περισσότερο από τις πυρκαγιές, υποφέροντας από το ένα τρίτο των ενεργών πυρκαγιών, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία της CIFFC. Οι πυρκαγιές έχουν καταστρέψει 26 εκατομμύρια στρέμματα σε εθνικό επίπεδο κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου πυρκαγιών, με πάνω από 4.200 φωτιές να έχουν αναφερθεί φέτος.

Η καταστροφή είναι η μεγαλύτερη από τότε που το παρατηρητήριο άρχισε να κρατά στοιχεία τη δεκαετία του 1980. Το προηγούμενο ρεκόρ σημειώθηκε το 1995, όταν κάηκαν πάνω από 17 εκατομμύρια στρέμματα σε όλον τον Καναδά.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ισπανία: Η αστυνομία διέλυσε συμμορία που διακινούσε πλαστά χαρτονομίσματα

Οι Συντηρητικοί κυριαρχούν στο κοινοβούλιο του Ιράν, στις εκλογές της συνέλευσης

«Συνταγματικός» ολοκληρωτισμός

Η Γάζα δέχεται την πρώτη αεροπορική ρίψη αμερικανικής ανθρωπιστικής βοήθειας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα