ΑΘΗΝΑ
06:05
|
01.03.2024
Η βασιλική επιστολή για επίσημη επίσκεψη στο Μαρόκο στάλθηκε στο Νετανιάχου μετά την αναγνώριση της μαροκινής κυριαρχίας στη Δυτική Σαχάρα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Επίσημη πρόσκληση για να επισκεφθεί το Μαρόκο έλαβε απόψε από τον Μαροκινό βασιλιά Μοχάμεντ ΙΣτ’ ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Βενιαμίν Νετανιάχου, ένα 48ωρο αφότου αναγνώρισε την μαροκινή κυριαρχία στην Δυτική Σαχάρα που διεκδικεί ως ανεξάρτητη χώρα εδώ και δεκαετίες το (υποστηριζόμενο από την Αλγερία) «Μέτωπο Πολισάριο».

Σε ανακοίνωση που εξεδόθη απόψε από το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού αναφέρεται πως η πρόσκληση που στάλθηκε «συνοδεύτηκε από μία θερμή, προσωπική επιστολή στην οποία η μεγαλειότητά του ευχαρίστησε το Κράτος του Ισραήλ για την αναγνώριση της μαροκινής κυριαρχίας στην Δυτική Σαχάρα».

Στην ίδια επιστολή, σύμφωνα πάντα με το γραφείο του Νετανιάχου, ο Μαροκινός βασιλιάς ανέφερε πως η επικείμενη επίσκεψή του «θα μπορούσε να ανοίξει νέες δυνατότητες στην ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών».

Η εξέλιξη συνοδεύτηκε από την τηλεφωνική επικοινωνία του Ισραηλινού συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας,Τζάτζκι Χανέγκμπι και του Μαροκινού υπουργού Εξωτερικών, Νάσερ Μπουρίτα, προκειμένου να συντονίσουν τις ενέργειές τους για να ορίσουν την ημερομηνία της  πρώτης επίσκεψης του Νετανιάχου στο Μαρόκο «στο κοντινό μέλλον».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νέα προσωρινή λύση για αποτροπή της παράλυσης του κράτους στις ΗΠΑ

Τουλάχιστον 10 τα παιδιά στη Γάζα που πέθαναν από πείνα και δίψα

Γάζα: Σφαγή 112 πεινασμένων Παλαιστινίων έξω από το νοσοκομείο αλ Σίφα

ΟΗΕ: Έκτακτο συμβούλιο ασφαλείας για την σφαγή στο νοσοκομείο αλ-Σίφα της Γάζας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα