ΑΘΗΝΑ
01:27
|
29.11.2023
Από αύριο Πέμπτη έως και την Κυριακή, οι αρχαιοφύλακες κινητοποιούνται για να προστατευτούν από τον νέο καύσωνα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε τετράωρη στάση εργασίας στους αρχαιολογικούς χώρους προχωρούν οι αρχαιοφύλακες από αύριο Πέμπτη 20/7 έως και την Κυριακή 23/7 που σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας η χώρα μας θα πληγεί από νέο ισχυρό καύσωνα.

Συγκεκριμένα, η Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Φυλάξεως Αρχαιοτήτων (ΠΕΥΦΑ), για λόγους προστασίας της υγείας εργαζομένων και επισκεπτών, κήρυξε τετράωρες στάσεις εργασίας, από τις 16:00 έως τη λήξη της βάρδιας για όλους τους αρχαιολογικούς χώρους που λειτουργούν από τις 08:00 έως τις 20:00 και στον Λευκό Πύργο (λόγω παντελούς έλλειψης κλιματισμού). Επίσης, κηρύχθηκε 2ωρη στάση εργασίας από τις 13:30 έως τις 15:30 για τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία που λειτουργούν 08:30 – 15:30.

«Με γνώμονα τα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε στους Αρχαιολογικούς Χώρους και ιδιαίτερα στον Αρχαιολογικό Χώρο της Ακρόπολης τις προηγούμενες ημέρες, αποφασίστηκαν ομόφωνα μέτρα για την προστασία της υγείας των συναδέλφων αρχαιοφυλάκων, μονίμων και ΙΔΟΧ, καθώς και των επισκεπτών» επισημαίνουν οι αρχαιοφύλακες.

«Παρά τις εξαιρετικά ακραίες συνθήκες που αντιμετώπισαν όλοι οι αρχαιοφύλακες, με θερμοκρασίες άνω των 45˚C, προσπάθησαν να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους, αγνοώντας την επικινδυνότητα του φαινομένου (στην Ακρόπολη είχαμε πάνω από 20 λιποθυμίες επισκεπτών)» τονίζεται στην ανακοίνωση.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο γιος Νετανιάχου επέστρεψε από το Μαϊάμι

Ξεκίνησαν οι ανταλλαγές ομήρων και κρατουμένων

Πέμπτη, μαύρη επέτειος από τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη

Δεκάδες άμαχοι νεκροί από επίθεση τζιχαντιστών στη Μπουρκίνα Φάσο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα