ΑΘΗΝΑ
10:26
|
10.05.2024
Διαδηλωτές εξοργισμένοι από το κάψιμο των αντιγράφων του Κορανίου στη Σουηδία εισέβαλαν στο κτίριο στην πρωτεύουσα του Ιράκ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Διαδηλωτές εξοργισμένοι από το κάψιμο των αντιγράφων του Κορανίου στη Σουηδία εισέβαλαν στη σουηδική πρεσβεία στο κέντρο της Βαγδάτης και έβαλαν φωτιά.

Όλο το προσωπικό της πρεσβείας είναι ασφαλές, ανέφερε το γραφείο Τύπου του σουηδικού υπουργείου Εξωτερικών σε δήλωση το πρωί της Πέμπτης, καταδικάζοντας την επίθεση και υπογραμμίζοντας την ανάγκη οι ιρακινές αρχές να προστατεύσουν τις διπλωματικές αποστολές.

Το υπουργείο Εξωτερικών του Ιράκ καταδίκασε έντονα την επίθεση στην πρεσβεία. «Η ιρακινή κυβέρνηση έδωσε εντολή στις αρμόδιες αρχές ασφαλείας να διεξαγάγουν επείγουσα έρευνα και να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας προκειμένου να αποκαλυφθούν οι συνθήκες του συμβάντος, να εντοπιστούν οι δράστες αυτής της πράξης και να λογοδοτήσουν σύμφωνα με το νόμο», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Η διαδήλωση η οποία κατέληξε στην πυρπόληση της πρεσβείας οργανώθηκε από υποστηρικτές του σιίτη θρησκευτικού ηγέτη Μοκτάντα αλ-Σαντρσε ένδειξη διαμαρτυρίας για την προγραμματισμένη για σήμερα εκδήλωση στην Στοκχόλμη όπου αναμένεται και πάλι να καεί το Κοράνι.

Όπως έχει γίνει γνωστό οι σουηδικές αρχές έχουν ήδη δώσει την άδεια για την συγκεκριμένη συγκέντρωση κατά τη διάρκεια της οποίας ο ιρακινός πρόσφυγας, Σαλουάν Μομίκα, επιβεβαίωσε μέσω Facebook πως σκοπεύει να κάψει ξανά αντίτυπο του Κορανίου και ιρακινή σημαία μπροστά στην πρεσβεία του Ιράκ, όπως είχε κάνει και στα τέλη του περασμένου μήνα, προκαλώντας και τότε επίθεση διαδηλωτών στην σουηδική πρεσβεία στην Βαγδάτη αλλά και αντιδράσεις σε δεκάδες μουσουλμανικές χώρες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

12 τραγούδια για την Παλαιστίνη

Το μήνυμα για τερματισμό του πολέμου στη Γάζα και λευτεριά στην Παλαιστίνη προσπαθούν να περάσουν μέσα από τη μουσική 12 γνωστοί καλλιτέχνες.
ΣΥΝΑΦΗ

Σήμερα το τελευταίο αντίο στον Φοίβο Ιωαννίδη

Δολοφονία Αντώνη Καργιώτη: Παραπομπή με βαρύ κατηγορητήριο ζητά ο εισαγγελέας

Νεκροί σε διαδηλώσεις στο Αφγανιστάν

Στο Σύνταγμα οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα