ΑΘΗΝΑ
07:03
|
03.05.2024
Μια 30χρονη από το Πακιστάν και ένας 22χρονος από την Ινδία ερευνώνται από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία της ινδικής πολιτείας Ούταρ Πραντές.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μια διαθρησκευτική, διασυνοριακή ιστορία αγάπης που έγινε πρωτοσέλιδο στην Ινδία και το Πακιστάν νωρίτερα αυτό το μήνα πήρε νέα τροπή, με την ινδική κυβέρνηση να ερευνά την παράνομη είσοδο της Πακιστανής υπηκόου Σίμα Χάιντερ στην Ινδία μαζί με τα τέσσερα παιδιά της για να βρεθεί κοντά στον Ινδό αγαπημένο της, τον οποίο γνώρισε διαδικτυακά πριν από τρία χρόνια.

Η Σίμα πέρασε στην Ινδία μέσω του Νεπάλ με λεωφορείο, χωρίς έγκυρα ταξιδιωτικά έγγραφα, με τα τέσσερα παιδιά της όλα κάτω των επτά ετών, στις 13 Μαΐου. Είπε ότι ήρθε στην Ινδία για να συναντήσει τον εραστή της Σαχίν Μενά, ο οποίος ζει σε ενοικιαζόμενα καταλύματα στη Ραμποπούρα, μια πόλη της πολιτείας Ούταρ Πραντές, που συνορεύει με την πρωτεύουσα, Νέο Δελχί. Στις 4 Ιουλίου, το ζευγάρι συνελήφθη από την αστυνομία της Ούταρ Πραντές. Ένα τοπικό δικαστήριο αποφάσισε τρεις μέρες αργότερα ότι δε χρειάζεται να προφυλακιστούν και επέστρεψαν στην κατοικία του Σαχίν, ενώ, παράλληλα, ξεκίνησε έρευνα.

Στις 19 Ιουλίου, η Αντιτρομοκρατική υπηρεσία της αστυνομίας της Ούταρ Πραντές είπε ότι είχε ανακτήσει δύο βιντεοκασέτες, τέσσερα κινητά τηλέφωνα, πέντε διαβατήρια εγκεκριμένα από το Πακιστάν, ένα αχρησιμοποίητο διαβατήριο στο οποίο δεν είχε συμπληρωθεί όνομα και διεύθυνση και μια ταυτότητα της Σίμα, η οποία φαινόταν επίσης να γνωρίζει αγγλικά, δημιουργώντας υποψίες ότι εμπλέκεται σε κατασκοπεία.

Η Αντιτρομοκρατική δήλωσε ότι τόσο η Σίμα όσο και ο Σαχίν ανακρίθηκαν για δύο ημέρες, παρουσία αξιωματικών της ομοσπονδιακή υπηρεσία πληροφοριών. Αξιωματούχοι της αστυνομίας αρνήθηκαν να κάνουν εικασίες για το εάν η Σίμα είναι κατάσκοπος του Πακιστάν, μετά την κατάσχεση πολλών ενοχοποιητικών εγγράφων από αυτήν.

Η τριαντάχρονη Σίμα, που κατάγεται από την επαρχία Σινδ του Πακιστάν, είχε μετακομίσει στη μεγαλύτερη πόλη του Πακιστάν, το Καράτσι, το 2014, αφού παντρεύτηκε τον Γκιουλάμ Χάιντερ. Το 2019, ο σύζυγός της έφυγε για δουλειά στη Σαουδική Αραβία. Ένα χρόνο αργότερα, ο 22χρονος Ινδός υπήκοος Σαχίν, ο οποίος εργάζεται σε παντοπωλείο, ήρθε σε επαφή με τη Σίμα, μέσα από το διαδικτυακό παιχνίδι PUBG. Σύμφωνα με πληροφορίες, γοήτευσαν ο ένας τον άλλον και άρχισαν να επικοινωνούν, ανταλάσσοντας τηλέφωνα.

Η Σίμα αποφάσισε να μετακομίσει στην Ινδία με τα παιδιά της, ενώ ο Γκιουλάμ φέρεται να μη γνώριζε τις προθέσεις της. Τον Μάρτιο, ο Σαχίν και η Σίμα συναντήθηκαν στο Κατμαντού, όπου παντρεύτηκαν σε έναν ναό σύμφωνα με την παράδοση των Ινδουιστών, παρόλο που είναι μουσουλμάνα, και έμειναν μαζί για μια εβδομάδα με ψευδείς ταυτότητες. Αργότερα, η Σίμα ισχυρίστηκε στα μέσα ενημέρωσης στην Ινδία ότι είχε προσηλυτιστεί στον Ινδουισμό και δεν ήθελε να επιστρέψει στο Πακιστάν λόγω συζυγικών διαφωνιών με τον σύζυγό της και απειλών για τη ζωή της που απορρέουν από τους αυστηρούς ισλαμικούς νόμους.

Ο Γκιουλάμ, ο οποίος ανακάλυψε από δημοσιεύματα των ΜΜΕ ότι ο Σίμα και τα παιδιά τους βρίσκονταν στην Ούταρ Πραντές, απηύθυνε στην ινδική κυβέρνηση έκκληση για βοήθεια για να επανενωθεί με τη σύζυγό του.

Παράλληλα, υπάρχουν αναφορές που συνδέουν βίαια γεγονότα μεταξύ ατόμων των δύο υπηκοοτήτων και θρησκειών με την υπόθεση αγάπης ή/και κατασκοπείας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εργατική Πρωτομαγιά με 191 νεκρούς εν ώρα εργασίας στην Ιταλία

Ο καιρός σήμερα: Τοπικές βροχές στα δυτικά και βόρεια

Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης ο νέος πρωθυπουργός της Σερβίας

Εκστρατεία με επικεφαλής τη Χάλι Μπέρι με στόχο νομοσχέδιο για την εμμηνόπαυση

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα