ΑΘΗΝΑ
20:41
|
09.05.2024
Η αντιπαράθεση ξεκίνησε αφότου ο Βρετανός υπουργός Άμυνας κάλεσε το Κίεβο να εκφράζει λιγότερες απαιτήσει και περισσότερη ευγνωμοσύνη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, καθαίρεσε σήμερα τον πρεσβευτή της χώρας στο Ηνωμένο Βασίλειο, Βαντίμι Πριστάικο, λίγες μέρες αφότου ο τελευταίος επέκρινε την απάντηση του Ζελένσκι στα λεγόμενο τα Βρετανού υπουργού Άμυνας, Μπεν Γουάλας.

Πριν από λιγότερο από μία εβδομάδα, ο πρεσβευτής είχε, μιλώντας στη βρετανική τηλεόραση, κατηγορήσει τον Ζελένσκι για «μη υγιή σαρκασμό».

Ο Ζελένσκι υπέγραψε διάταγμα για το «ξήλωμα» του Πριστάικο, το οποίο δημοσιεύτηκε στον προεδρικό ιστότοπο, χωρίς να σημειώνεται ο λόγος της απομάκρυνσής του από τα καθήκοντά του.

Η αντιπαράθεση προέκυψε αφότου ο Μπεν Γουάλας είπε σε δημοσιογράφους στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους ότι η Βρετανία «δεν είναι η Amazon» του στρατιωτικού εξοπλισμού και συμβούλεψε το Κίεβο να υιοθετήσει μια στάση απέναντί στους χορηγούς του που να εκφράζει λιγότερες απαιτήσεις και περισσότερη «ευγνωμοσύνη».

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ ο Ζελένσκι είπε ότι δεν ήξερε πώς αλλιώς να καταστήσει σαφή την ευγνωμοσύνη της Ουκρανίας, προσθέτοντας: «Μπορούμε να ευχαριστούμε προσωπικά τον υπουργό κάθε πρωί μετά το ξύπνημα».

Ο Πριστάικο επέκρινε την «στιχομυθία» ως αντιπαραγωγική. Μιλώντας στο Sky News ο Ουκρανός διπλωμάτης συμφώνησε με έναν δημοσιογράφο στο ότι ο Ζελένσκι απάντησε με «κάποιο σαρκασμό» στον Γυοάλας.

«Δεν πιστεύω ότι αυτός ο σαρκασμός είναι υγιής. Δεν χρειάζεται να δείξουμε στους Ρώσους ότι τρέχει κάτι μεταξύ μας, πρέπει να ξέρουν ότι συνεργαζόμαστε», πρόσθεσε ο Πριστάικο, τονίζοντας την ανάγκη εξομάλυνσης των σχέσεων με το Ηνωμένο Βασίλειο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

12 τραγούδια για την Παλαιστίνη

Το μήνυμα για τερματισμό του πολέμου στη Γάζα και λευτεριά στην Παλαιστίνη προσπαθούν να περάσουν μέσα από τη μουσική 12 γνωστοί καλλιτέχνες.
ΣΥΝΑΦΗ

Βραζιλία: Άλογο εγκλωβίστηκε σε στέγη επί δυο μέρες λόγω των πλημμυρών

Εκτός Καΐρου οι αντιπροσωπείες Χαμάς και Ισραήλ

Ποτάμια κεντρικοί δρόμοι στη Θεσσαλονίκη μετά από βροχή και χαλάζι

Καναδάς: Τρομοκρατική οργάνωση οι Ιρανοί Φρουροί της Επανάστασης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα